Home / ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ / Το μυστηριώδες Katara: Ένα σούπεργιοτ μεγαλύτερο από γήπεδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Το μυστηριώδες Katara: Ένα σούπεργιοτ μεγαλύτερο από γήπεδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Γνωστό και ως «πλωτό παλάτι», το σούπερ γιοτ αξίας 400 εκατ. δολαρίων που φημολογείται πως ανήκει στον Σείχη Hamad bin Khalifa Al Thani, τον πρώην εμίρη του Κατάρ, έχει μέγεθος μεγαλύτερο από τα στάδια που φιλοξενούν το Παγκόσμιο Κύπελλο.
φωτ. YouTube (Gibraltar Yachting)
Ο λόγος για το υπερπολυτελές «Katara», το οποίο περικλείεται από μυστήριο και πήρε τον τίτλο του από το πρώτο όνομα που επρόκειτο να δοθεί στην χερσόνησο του Κατάρ. Το σούπερ γιοτ κατασκευάστηκε το 2010 έχει βάρος 7.922 τόνων και αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τις επίσημες προδιαγραφές, τα γήπεδα που φιλοξενούν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου πρέπει να είναι μεταξύ 100 και 110 μέτρων, ενώ το Katara έχει μήκος 124 μέτρων.

φωτ. YouTube (Gibraltar Yachting)
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, το γιοτ έχει ελικοδρόμιο, τζετ σκι, beach club, περισσότερες από μία πισίνες, γυμναστήρια, σαλόνια και τζακούζι. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά του παραμένουν μυστήριο.
φωτ. YachtCharterFleet
Δεδομένου ότι δεν έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες από το εσωτερικό του υπερπολυτελούς γιοτ και λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν υπάρχουν πισίνες στους εξωτερικούς χώρους, εικάζεται πως βρίσκονται εντός του σκάφους προσφέροντας μεγαλύτερη ιδιωτικότητα.

moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Στο σφυρί το σούπεργιοτ του «σκοτεινού πρίγκιπα»: Τα έσοδα θα γυρίσουν στην Ουκρανία
Ένα… πεντάστερο στον αέρα: Το υπερπολυτελές τζετ που ξεπερνά κάθε προσδοκία
«Η πιο εντυπωσιακή θέα στον κόσμο»: Η Louis Vuitton αποκαλύπτει το πρώτο της ξενοδοχείο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview