Home / Ειδήσεις / Το ελληνικό Κοινοβούλιο θα αποδείξει δεν εκβιάζεται, είπε η πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου

Το ελληνικό Κοινοβούλιο θα αποδείξει δεν εκβιάζεται, είπε η πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου

«Το δημοψήφισμα είναι πράξη κυριαρχίας και Δημοκρατίας. Ουδείς μπορεί να την αποτρέψει, ούτε με εκδηλώσεις που υπαγορεύουν οι δανειστές ούτε με τραπεζική υπονόμευση» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την ομιλία της από το βουλευτικό της έδρανο. Όπως είπε, «οι πολίτες σιχάθηκαν να φοβούνται και αποφάσισαν να πάρουν την τύχη και τη μοίρα στα χέρια τους και δεν θα ψηφίσουν με τρεμάμενο χέρι, αλλά με αναφορά στην ιστορία και στο Σύνταγμα που παραβιάστηκε επί μνημονίων και με πείσμα που τιμά την κορυφαία αναφορά στους αγώνες και στα κινήματα».

Η κα Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για απόπειρα βίαιης κατάλυσης του Συντάγματος και πρόσθεσε πως οι επιχειρήσεις αποτροπής του δημοψηφίσματος δεν θα ευοδωθούν αφού ο λαός θα αντισταθεί με την ψήφο του όπως και οι βουλευτές. Το ελληνικό Κοινοβούλιο, επισήμανε, θα δώσει το παράδειγμα ότι τα κοινοβούλια δεν εκβιάζονται από εξωθεσμικούς παράγοντες που επιχειρούν να τα καθυποτάξουν.

Η πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τους «εκπρόσωπους του παλαιού πολιτικού συστήματος» ότι ανέχθηκαν να συνεδριάσει το Γιούρογκρουπ χωρίς εκπρόσωπο της Ελλάδας όταν αυτό συνιστά ακραία παραβίαση των ευρωπαϊκών θεσμών.

Εξάλλου η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως εκείνοι που «40 χρόνια δεν βρήκαν λόγο να ενεργοποιήσουν τη συνταγματική πρόβλεψη του δημοψηφίσματος, αντιδρούν τώρα που βρέθηκε μία κυβέρνηση να αποδώσει στην πράξη την εξουσία του λαού».

«Είναι εντυπωσιακό να ακούει τόσες αντιδράσεις όταν τιμά τη Δημοκρατία και ρωτάει τον λαό. Είναι απορίας άξιο το να φοβούνται τόσο πολύ τον λαό και τη Δημοκρατία, και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηθική κατάπτωση και ήττα να προσπαθούν να αποτρέψουν την ύψιστη δημοκρατική πράξη του δημοψηφίσματος» σημείωσε.

πηγή απε μπε

About m bonsu