Home / Αστεία / Τούρκος πολιτικός ζητά την ποινική δίωξη Πούτιν για δυσφήμιση του Ερντογάν

Τούρκος πολιτικός ζητά την ποινική δίωξη Πούτιν για δυσφήμιση του Ερντογάν

Αίτημα να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, για προσβολή και δυσφήμιση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέβαλε ο Μαχίρ Ακάρ, γνωστός πολέμιος του Τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah, ο Ακάρ, που ήταν μάλιστα ένας εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης «Εργκενεκόν», του υποτιθέμενου πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν, ζήτησε να ασκηθεί δίωξη για τον ίδιο λόγο και στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Ανοτόλι Αντόνοβ.

«Πρόκειται για δημοκρατικό μας δικαίωμα. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στην δυσφήμιση του προέδρου μας από άλλους προέδρους ή αξιωματούχους», είπε ο Ακάρ, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Sabah.

Στο αίτημα που υπέβαλε στην εισαγγελία της Άγκυρας, ο Ακάρ υπογράμμιζε ότι μπορεί να φυσικά να ασκηθεί κριτική στον πρόεδρο Ερντογάν «αρκεί να μην ξεπερνώνται τα όρια».

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο ίδιος πιστεύει ότι τα όρια έχουν ξεπεραστεί καθώς, τόσο ο Πούτιν, όσο και ο Αντόνοφ, κατηγόρησαν ευθέως την τουρκική κυβέρνηση (συμπεριλαμβανομένου του Ερντογάν και του γιου του) ότι εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος.

http://www.protothema.gr

About gus_maverick