Home / Gossip / Τι λέει ο Βαρουφάκης για την πληρωμή 55.000 ευρώ ανά διάλεξη

Τι λέει ο Βαρουφάκης για την πληρωμή 55.000 ευρώ ανά διάλεξη

«Ηρθα να σας κάνω μία ομιλία, να σας αρπάξω 55.000 ευρώ και να φύγω» είπε χαριτολογώντας ο Γιάννης Βαρουφάκης στη διάλεξη του που έδωσε τη Δευτέρα στο φημισμένο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Όπως λέει, πολύ τον ενόχλησε το γεγονός ότι ορισμένοι (οι «γνωστοί συκοφάντες του» – όπως τους αποκαλεί) τον εμφανίζουν να εισπράττει ως και 66.000 δολάρια για κάθε ομιλία ή διάλεξή του.

Ετσι άρχισε, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, να σπάει πλάκα με τα λεφτά των ομιλιών του. Ξαφνικά όμως σοβάρεψε και αφού ανέφερεότι κατά μέσο όρο στις 20 ομιλίες που έκανε τελευταίως εισέπραξε μόνο 1.100 ευρώ για την καθεμία, προσθέτει ότι προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα ποιες ομιλίες έκανε, πότε τις έκανε και πόσα εισέπραξε από αυτές.

Το ζήτημα ωστόσο παραμένει, αφού υπάρχουν γραφεία τα οποία υποστηρίζουν ότι κλείνουν ομιλίες του κ. Βαρουφάκη προς 60.000 δολάρια τη μία. Τι απαντά; Παραδέχεται ότι πάει σε ομιλίες που του κλείνουν τα γραφεία αλλά, όπως λέει, τις ομιλίες αυτές τις έκανε προτού εκλεγεί βουλευτής, ουδέποτε τις έκανε ως υπουργός, και ότι τις μεγάλες αμοιβές εισέπραττε («όπως άλλωστε κάνουν όλοι οι καθηγητές» ισχυρίζεται) μόνον όταν καλούσαν από κάποια τράπεζα ή πολυεθνική εταιρεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο Πρώτο Θέμα ωστόσο, ζητάει να ταξιδέψει business class -για οποιοδήποτε προορισμό-, ξενοδοχείο πέντε αστέρων για τη διαμονή του και πλήρη κάλυψη των χρεώσεων κατά τη διαμονή, να του παρέχονται όλα τα γεύματα, να του πληρώνουν όλες τις μετακινήσεις και 60.000 δολάρια τη διάλεξη δηλαδή περίπου 53.000 – 55.000 ευρώ.

Το δημοσίευμα φέρνει στο φως της δημοσιότητας απαντητικό email της ατζέντισσας του Γιάννη Βαρουφάκη, Τατιάνα Μαρίνκο,που ζητάει τα χρήματα της αμοιβής του να γίνονται με μεταφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς του λονδρέζικου γραφείου London Speaker Bureau στην τράπεζα HSBC του Ομάν.

Ο πρώην υπουργός εμφανίζεται ως περιζήτητος στη λίστα του διάσημου μεσιτικού γραφείου προσωπικοτήτων, στην οποία περιλαμβάνονται ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ο υπέρομαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντέσμοντ Τούτου, ο άσος Ντέιβιντ Μπέκαμ, αλλά και οι σταρ του Χόλιγουντ Μάικλ Ντάγκλας και Κέβιν Σπέισι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ατζέντισσα του Γιάννη Βαρουφάκη είναι ξεκάθαρησε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ως βασικού ομιλητή σε εταιρικές εκδηλώσεις: 60.000 δολάρια εκτός Ευρώπης, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο της διαπραγμάτευσης της αμοιβής όταν διαπιστώνει ότι δεν υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις από το προκαθορισμένο ποσό των 60.000 δολαρίων.

Όταν κάποιος ζητήσει τον κύριο Βαρουφάκη ως ομιλητή, η ατζέντισσά του στέλνει μία φόρμα μέσω email με ερωτήματα, ώστε να μάθει ο πρώην υπουργός ποιος είναι ο ακριβής σκοπός του συνεδρίου, ποιοι θα βρίσκονται στο ακροατήριο, αν θα συμμετέχει στο πάνελ, αν θα είναι ο βασικός ομιλητής ή και τα δύο, αν θα πρέπει να παραστεί σε κάποιο δείπνο ή γεύμα, ποιος θα καλύψει την αμοιβή του, αλλά και τι πρέπει να φορέσει την ημέρα της ομιλίας του, όπως και σε τι κατηγορίας ξενοδοχείο προτίθενται να τον φιλοξενήσουν.

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.sport-fm.gr/article/ti-leei-o-baroufakis-gia-tin-plirwmi-55-000-eurw-ana-dialeksi/3117773

About basilis progressive