Home / Οικονομία / Την Τρίτη στο EuroWorking Group θα εξεταστεί η χρηματοδότηση – γέφυρα για την Ελλάδα

Την Τρίτη στο EuroWorking Group θα εξεταστεί η χρηματοδότηση – γέφυρα για την Ελλάδα

Την Τρίτη στο EuroWorking Group θα εξεταστεί το ζήτημα της χρηματοδότησης – γέφυρας, ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Σήμερα στο Eurogroup εξετάστηκαν οι επιλογές και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες.
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, που επανεξελέγη στην προεδρία του Eurogroup, επανέλαβε το αυστηρό χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται και τις κινήσεις που απαιτούνται από την Αθήνα για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του νέου προγράμματος από τον ESM, που μπορεί να διαρκέσει έως 4 εβδομάδες. Τόνισε πάντως ότι ελπίζει ο χρόνος αυτός να μειωθεί σε δυο εβδομάδες.

Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν δύο έκτακτες τηλεδιασκέψεις του Eurogroup εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ώστε να επιταχυνθούν οι αναγκαίες διαδικασίες.

Σημείωσε ότι ελπίζει το ελληνικό κοινοβούλιο να ψηφίσει μέχρι την Τετάρτη τα μέτρα που αποφασίστηκαν. Τα μέτρα αυτά αφορούν τον ΦΠΑ, το Ασφαλιστικό, το φορολογικό, την ΕΛΣΤΑΤ και το Δημοσιονομικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ εφόσον τα μέτρα περάσουν από την ελληνική Βουλή θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Πέμπτη το πρωί ώστε να δοθεί το «σινιάλο» σε όσα ευρωπαϊκά κοινοβούλια προβλέπεται ότι πρέπει να εγκρίνουν την έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Το επόμενο βήμα είναι να δοθεί μέσω νέας τηλεδιάσκεψης του Eurogroup η εντολή στους θεσμούς να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την παροχή νέου προγράμματος στήριξης στην Ελλάδα μέσω του ESM.

About totritomati