Home / Ειδήσεις / Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ σε αναζήτηση λύσης

Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ σε αναζήτηση λύσης

Νέα επικοινωνία, μέσω τηλεδιάσκεψης, είχαν το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, καθώς κορυφώνονται οι προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συζήτηση, διάρκειας 35′, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και στην κυβέρνηση θεωρούν ότι οι συνομιλητές της μοιράζονται την άποψη ότι πρέπει να βρεθεί γρήγορα λύση.

Πρόκειται για τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των τριών ηγετών. Η προηγούμενη, διάρκειας μίας ώρας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Αύριο, Δευτέρα, η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχει συνάντηση στο Βερολίνο με τον Γάλλο πρόεδρο και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι το ελληνικό ζήτημα, αν και δεν είναι στην ατζέντα, θα απασχολήσει τη συνάντηση.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, τόνισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι και ότι η απόφαση είναι στα χέρια όχι των Θεσμών, αλλά των ηγετών της Ευρώπης, δείχνοντας προς την κατεύθυνση της πολιτικής λύσης.

Πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500001454#ref=latestarticles

About Panos Dreamer