Home / Διεθνή / Τζιχαντιστές απειλούν μέσω βίντεο τα Βαλκάνια, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ

Τζιχαντιστές απειλούν μέσω βίντεο τα Βαλκάνια, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ

Βίντεο με τίτλο «Είμαστε το ισλαμικό χαλιφάτο» που εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίζει τις χώρες των Βαλκανίων στόχο ισλαμιστών τρομοκρατών, σύμφωνα με σερβικά μέσα ενημέρωσης. Με τη μορφή στίχων, οι δημιουργοί του βίντεο προβάλλουν μηνύματα προς τους μουσουλμάνους στα Βαλκάνια για να τους ενθαρρύνουν να ενταχθούν στο «Ισλαμικό Κράτος».

Σύμφωνα με τον σερβικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό (RTS), στο βίντεο, που δημοσιεύθηκε στο YouTube στις 10 Ιουλίου, η Σερβία είναι ο πρώτος στόχος των εξτρεμιστών, οι οποίοι μέσω θρησκευτικής ωδής – κασίντα – διαμηνύουν ότι σχεδιάζουν να επεκτείνουν σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων την ισλαμική εξουσία.

Μετά την κατάκτηση της Σερβίας, αναφέρουν ότι σχεδιάζουν την κατάληψη της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ και του Κοσόβου.
Στον πρώτο στίχο αναφέρεται: «Χαρείτε Βαλκάνιοι, πλησιάζουν καλύτερες μέρες, έρχονται οι μουσουλμάνοι, είμαστε το ισλαμικό χαλιφάτο».

Στο τέλος του βίντεο, σύμφωνα με το σερβικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό B9 δημοσιεύεται και απειλητικό μήνυμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι είναι το πρώτο απειλητικό μήνυμα για τα Βαλκάνια μετά το βίντεο που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο, με το οποίο το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε την άφιξή του στην περιοχή.

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500012740#ref=latestarticles

About basilis progressive