Home / Απόψεις / Τα 10 καλύτερα κόμιξ περασμένων δεκαετιών που όλοι αγαπήσαμε

Τα 10 καλύτερα κόμιξ περασμένων δεκαετιών που όλοι αγαπήσαμε

1.Αρκάς

arkas

Η λίστα μας δεν θα μπορούσε να ξεκινάει με κάποιον άλλο απο τον Αρκά. Αυτό το ευφυέστατο και πάντα επίκαιρο κόμικ με φιλοσικά στοιχεία και συζητήσεις που μας παρουσιάζει τα γεγονότα (επίκαιρα και μη) με μια γεύση…σάτιρας.

 

2.Λούκυ Λουκ

Lucky-Luke-Shadow-2

Γνωστός και ως ο άνθρωπος που πυροβολεί πιο γρήγορα απο τη σκιά του. Το σηγκεκριμένο κόμικ μας ταξιδεύει στην άγρια δύση και ακολουθεί τις περιπέτειες του ομώνυμου ήρωα σε μια εποχή αναρχίας όπου κανείς δεν πρέπει να εμπιστεύεται κανέναν. Την εμφάνιση τους κάνουν και υπαρκτά στο παρελθόν πρόσωπα, όπως ο Μπίλι δε Κίντ και άλλοι.

 

3.Τεντέν

Tintin

Οι περιπέτειες ενός δαιμόνιου δημοσιογράφου που πάντα μπλέκει σε απίστευτες και ταυτόχρονα παράξενες καταστάσεις. Οι συνεργάτες του είναι οι ντετέκτιβς Ντυπόν και Ντιπόν, ο Καπετάνιος Χάντοκ και το πιστό πάντα σκυλάκι του ο Μιλού.

 

4.Μίκι Μάους

miky-640x400

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ο βασιλιάς των κλασσικών κόμιξ. Έχουν κυκλοφορήσει πάνω απο 2.500 τεύχη παγκοσμίως. Η συγκεκριμένη σειρά μας αφηγείται τη ζωή και τις περιπέτειες του Μίκι, από την επίσκεψη στον Αμαζόνιο μέχρι τη λύση πολύπλοκων μυστηρίων.

 

5.Πινόκιο

pinocchio-1

Ένα διαφορετικό παιδί απο τα άλλα, ένα παιδί…ξύλινο. Ο Πινόκιο είναι ένα καλό αλλά και ταυτόχρονα ατίθασο παιδί το οποίο δημιουργεί συνεχώς προβλήματα απο τα οποία πρέπει στη συνέχεια να ξεφύγει.

 

6.Λοχαγός Μαρκ

r

Ένας μυώδης και ταυτόχρονα εύστροφος ήρωας ο οποίος δίνει και αυτός τον αγώνα του ενάντια στους Άγγλους αποικιοκράτες για την ανεξαρτησία των ΗΠΑ. Είναι ο αρχηγός των επονομαζόμενων ”Λύκων του Οντάριο” και έχει για συμμάχους του τους σκληροτράχηλους  Μίστερ Μπλούφ και Θλιμμένο Μπούφο.

 

7.Μπλέκ

1255blek24-thumb-large

Άλλος ένας ήρωας που αγωνίζεται για την απελευθέρωση της χώρας του απο τους Άγγλους αποικιοκράτες. Ο Μπλέκ είναι ένας τρομερά γεροδεμένος και ψηλός άντρας που αντιμετωπίζει τους εχθρούς του αρκετές φορές με την καραμπίνα του ή το μαχαίρι του, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις το μόνο όπλο που χρειάζεται είναι οι…ατσάλινες γροθιές του.

 

8.Ποπάϋ

αρχείο λήψης

Ο ποπάϋ είναι ένας ναυτικός ο οποίος μισεί το έγκλημα και όποτε του παρουσιάζεται η ευκαιρία το τιμωρεί. Είναι ικανός να κάνει τα πάντα αφού φάει σπανάκι, το οποίο του δίνει απίστευτη δύναμη και κυριολεκτικά τον μετατρέπει σε υπεράνθρωπο. Η αγαπημένη της καρδιάς του είναι η Όλιβ και όποτε παρουσιάζεται ο αντίζηλος του ο Μπρούτο με σκοπό να την κλέψει δεν χάνει την ευκαιρία να…διαπληκτιστεί μαζί του.

 

9.Σεραφίνο

Serafino-copy

Ο Σεραφίνο είναι ένα άτομο χτυπημένο απο τη μοίρα καθώς είναι πολύ φτωχός, τόσο που δεν μπορεί να επιβιώσει, αλλά χάρις την καλή του καρδιά καταφέρνει να απομακρυνθεί απο τους μπελάδες που τον κυνηγούν και πολλές φορές να καταλήγει με το στομάχι του ,τουλάχιστον, γεμάτο.

 

10.Τιραμόλα

Tiramolla

Ο Τιραμόλα είναι ένας άνθρωπος…ή καλύτερα μια ζωντανή ζωγραφιά. Το σώμα του είναι απλές γραμμές και είναι φτιαγμένο απο καουτσούκ, οπότε δεν έχει πρόβλημα να το χρησιμοποιήσει για οποιαδήποτε δουλειά και σε οποιαδήποτε περίσταση που το απαιτεί, από σφεντόνα εως ότι μπορεί να σκεφτεί ο νους σας.

 

Επιμέλεια : Αθανασούλης Κώνσταντίνος

About Kostas Athanasoulis