Home / Οικονομία / Συνεχίζει την τακτική απειλών για αποχώρηση η Ryanair

Συνεχίζει την τακτική απειλών για αποχώρηση η Ryanair

«Εάν τα περιφερειακά αεροδρόμια δεν θέλουν ανάπτυξη, θα πάμε αλλού»

«Ο στόχος μας για 10 εκατ. πελάτες στην Ελλάδα παραμένει, ωστόσο χρειαζόμαστε τις απαντήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο πλάνο ανάπτυξης που έχουμε καταθέσει από τον περασμένο Δεκέμβριο», δήλωσε ο CEO της Ryanair Michael O’Leary, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας για να παρουσιάσει τα νέα δρομολόγια της εταιρείας.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, με την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και τις συζητήσεις για την επέκταση της σύμβασης του «Ελ. Βενιζέλος», ο κ. Ο’Leary επανέλαβε ότι «η συμφωνία με τη Fraport για τα 14 αεροδρόμια δεν ήταν, κατά τη γνώμη μας, το… καλύτερο deal. Tο κενό στη συμφωνία έγκειται στο γεγονός ότι δεν προβλέπει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ανάπτυξή τους. Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει δεσμεύσεις κι εγγυήσεις από τους ιδιώτες για την ανάπτυξη των αεροδρομίων, τόσο για το Ελ. Βενιζέλος, όσο και για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Επί του παρόντος, δεν έχουμε έρθει σε επαφή με τους ιθύνοντες της Fraport – έχουμε συζητήσει μεμονωμένα με τα περιφερειακά αεροδρόμια».
«Φοβόμαστε –μπορεί να κάνουμε και λάθος– ότι η Fraport θα αρχίσει να χτίζει λαμπερά μαρμάρινα και γυάλινα παλάτια, την ώρα που η επιβατική κίνηση θα μειώνεται. Εάν τα περιφερειακά αεροδρόμια δεν θέλουν ανάπτυξη, θα πάμε αλλού», ήταν η χαρακτηριστική του φράση, που επιβεβαιώνει την τακτική απειλών που εφαρμόζει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, με όπλο την μεγάλη της επιβατική κίνηση.

Παράλληλα, ο κύριος O’Leary έδωσε συνέντευξη στο Euronews και εκεί ζήτησε συγγνώμη για τα άκομψα σχόλια που είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι κατά των Ελλήνων. Τότε, μιλώντας σε ιρλανδική εφημερίδα, είχε πει: «Είναι μια τραγωδία στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πιστεύουν ότι εκλέγοντας ένα μάτσο παράφρονες θα βγουν από τη λιτότητα. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι μια τραγωδία και οι οπαδοί του Τσίπρα είναι ένα μάτσο τρελοί».

«Λυπάμαι για τα σχόλια και τον τρόπο που μεταφέρθηκαν, αλλά νομίζω ότι η βασική επισήμανση που έκανα ισχύει: ότι η εκλογική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ «θα απαλλαγούμε από τη λιτότητα» δεν είχε καμία αξιοπιστία και, όπως αποδείχθηκε, η κυβέρνηση άλλαξε πορεία. Έχουμε περάσει τα ίδια στην Ιρλανδία. Η δυσκολία για τους Έλληνες είναι ότι δεν μπορείς να ξεφορτωθείς τους δανειστές, όταν θέλεις να πας και να δανειστείς περισσότερα χρήματα από αυτούς», είπε.

About admin