Home / Διεθνή / Συγκέντρωση στη Ρώμη κάνει το κίνημα εναντίον του σύμφωνου συμβίωσης

Συγκέντρωση στη Ρώμη κάνει το κίνημα εναντίον του σύμφωνου συμβίωσης

«Ημέρα οικογένειας»

Ρώμη
Μία εβδομάδα μετά τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις υπέρ του συμφώνου συμβίωσης στην Ιταλία, το αντίπαλο στρατόπεδο διοργάνωσε μεγάλη συγκέντρωση στη Ρώμη «υπέρ της οικογένειας» και εναντίον του νομοσχεδίου που έχει φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση Ρέντσι. «Ωσεί παρών» ο αρχηγός του συγκυβερνώντος NCd, Αλφάνο, που δεν κατέβηκε μεν στην πορεία αλλά υποδέχθηκε τον διοργανωτή της και έστειλε τη σύζυγό του. «Είμαστε δύο εκατομμύρια» υποστηρίζουν οι διοργανωτές.

Γερουσία και Βουλή έχουν ξεκινήσει την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τις αστικές ενώσεις ομόφυλων ζευγαριών – η Ιταλία είναι πλέον η μοναδική χώρα στην «παλιά ΕΕ» που δεν παρέχει κανενός είδους νομική αναγνώριση σε ομόφυλα ζευγάρια.

Το νομοσχέδιο δεν εισάγει μεν σε καμία περίπτωση το γάμο, όμως μία πρόβλεψή του έχει αποδειχθεί η πιο εμπρηστική: Η δυνατότητα στον ένα σύντροφο να υιοθετεί βιολογικό παιδί που έχει ήδη ο δεύτερος σύντροφος.

Στη Ρώμη, φαίνεται πως το νομοσχέδιο θα περάσει διασπώντας τις κομματικές γραμμές, με υποστηρικτές και αντιτιθέμενους βουλευτές και γερουσιαστές να βρίσκονται και στο στρατόπεδο της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, το συγκυβερνών NCd (Νέα Κεντροδεξιά) του Αντζελίνο Αλφάνο έχει δείξει την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο εάν δεν αφαιρεθεί η πρόβλεψη για την «έμμεση υιοθεσία».

Η συγκέντρωση εναντίον του νομοσχεδίου έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Τσίρκο Μάσιμο της Ρώμης. Οι συγκεντρωμένοι ήρθαν από διάφορα σημεία της Ιταλίας -η Repubblica μιλά για περίπου 1.500 λεωφορεία στο Τσίρκο Μάσιμο από όλες τις ιταλικές περιφέρειες.

Η συγκέντρωση, με το αγγλικό όνομα «Family Day» (Ημέρα Οικογένειας) είναι γεμάτη με συνθήματα όπως: «Το λάθος είναι λάθος, ακόμη κι αν γίνει ψηφιστεί», «μητέρα πατέρας, παιδιά, αυτό είναι η οικογένεια».

Ο διοργανωτής της συγκέντρωσης, Μάσιμο Γκαντολφίνι, είπε από το βήμα του Τσίρκο Μάσιμο: «Αυτή η πλατεία δεν κάνει πόλεμο σε κανέναν, είμαστε δύο εκατομμύρια, Ρέντσι κατάγραψέ το».

Τον Γκαντολφίνι υποδέχθηκε νωρίτερα στο υπουργείο Εσωτερικών ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο -σε ένα σαφέστατο μήνυμα υποστήριξης σε όσους είναι αντίθετοι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ο Αλφάνο δεν πήγε στην συγκέντρωση, εξέφρασε όμως στο Twitter την «πλήρη υποστήριξή του» και έστειλε τη σύζυγό του, Tιτσιάνα Μιτσέλι.

Newsroom ΔΟΛ

About admin