Home / Πολιτική / Στο αρχείο η υπόθεση του «πόθεν έσχες» Φλαμπουράρη

Στο αρχείο η υπόθεση του «πόθεν έσχες» Φλαμπουράρη

«Δεν υπάρχει παράβαση»

Αθήνα

Στο αρχείο έθεσε η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής την υπόθεση με το «πόθεν έσχες» του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, κρίνοντας, με βάση τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών, ότι δεν υφίσταται θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορούσε την τεχνική εταιρεία στην οποία συμμετείχε και την μεταβίβαση των μετοχών του πριν αναλάβει υπουργικά καθήκοντα.

Τελικώς, με πέντε ψήφους υπέρ και δύο κατά, τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου των «πόθεν έσχες» κατέληξαν ότι στην περίπτωσή του δεν συντρέχει κάποια μη νόμιμη ενέργεια.

Υπέρ του τάχθηκαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Γ.Βαρεμένος, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου και οι εκπρόσωποι της Αρχής Καταπολέμησης του «μαύρου χρήματος», της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ κατά τάχθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ν.Κακλαμάνης, ο οποίος φέρεται να επέμεινε στην παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του κ. Φλαμπουράρη και η εκπρόσωπος του Αρείου Πάγου.

Όσον αφορά το «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη (αφορά την περίοδο που ήταν σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου) η Επιτροπή έκρινε ανεπαρκείς τις εξηγήσεις που έδωσε με υπόμνημά του και έτσι η υπόθεσή του παραπέμπεται στον οικονομικό εισαγγελέα.

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Newsroom ΔΟΛ

About admin