Home / Ειδήσεις / Στον Εισαγγελέα σήμερα ο Χρήστος Παππάς – Τον έκρυβε 52χρονη –

Στον Εισαγγελέα σήμερα ο Χρήστος Παππάς – Τον έκρυβε 52χρονη –

Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου ο Χρήστος Παππάς, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη έγινε μετά από έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ όπου κρατείται.

Ο 59χρονος φέρεται να εξαφανίστηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 6 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. η 52χρονη γυναίκα είναι από την Ουκρανία και είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα πρόσφατα, ενώ υπέθαλπε τον καταδικασμένο Χρήστο Παππά από τον Οκτώβριο, όποτε και καταζητείτο. Η γυναίκα ήταν υποψήφια με το κόμμα της Χρυσής Αυγής και τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας.

Το σπίτι στο οποίο τον φιλοξενούσε, τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως ήταν στην οδό 28ης Οκτωβρίου, στου Ζωγράφου.

Υπενθυμίζεται πως ο Χρήστος Παππάς είχε καταδικαστεί μαζί με άλλα κορυφαία στελέχη για εγκληματική οργάνωση και καταζητείτο από τον Οκτώβριο του 2020, λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου.  

Αιχμηρό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη του Χρήστου Παππά

Το χρονικό της σύλληψης Παππά και η 52χρονη-Την Παρασκευή στον Εισαγγελέα

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, τις βραδινές ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 59χρονο καταδικασμένο και καταζητούμενο μέλος της Χρυσής Αυγής, σε διαμέρισμα στην οδό 28ης Οκτωβρίου, στη περιοχή του Ζωγράφου.

Ο Χρήστος Παππάς μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και βρίσκεται στα κρατητήρια του 12ου ορόφου της Αντιτρομοκρατικής. Θα παραμείνει εκεί μέχρι την Παρασκευή, όπου τις πρωινές ώρες αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια να πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Δομοκού.

Υπενθυμίζεται ότι είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον περασμένο Οκτώβριο σε 13 έτη και 6 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μαζί του συνελήφθη μια 52χρονη που φέρεται να τον υπέθαλπε στην οικία της. Η 52χρονη έχει πάρει πρόσφατα ελληνική υπηκοότητα και έχει καταγωγή από Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το συγκεκριμένο άτομο ήταν στον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων. Η γυναίκα συνελήφθη για υπόθαλψη και αναμένεται να οδηγηθεί και εκείνη στον Εισαγγελέα.

Τον αιφνιδίασαν

Το νούμερο δύο της Χρυσής Αυγής εντοπίστηκε στο διαμέρισμα – κρησφύγετο, στου Ζωγράφου, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία είχε αναλάβει τις έρευνες το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, εδώ και κάποιες μέρες οι αρχές είχαν την πληροφορία πως ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν στο εν λόγω διαμέρισμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί είχε βρει καταφύγιο από τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν στο διαμέρισμα αργά χθες το βράδυ με τον Χρήστο Παππά να αιφνιδιάζεται χωρίς όμως να προβάλει σθεναρή αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής ήταν και η Ουκρανή που του προσέφερε το «καταφύγιο» και η οποία συνελήφθη με τη κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη του:

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.»

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr