Home / Πολιτική / Στις 15:00 η πρώτη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Στις 15:00 η πρώτη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Την πρώτη τους συνάντηση θα έχουν σήμερα στις 15:00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν και η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως εθιμοτυπική, εκτιμάται ότι οι δύο άνδρες θα συζητήσουν εφ’ όλης της ύλης, καθώς πολύ σημαντικά θέματα βρίσκονται στην επικαιρότητα, όπως το ασφαλιστικό για το οποίο η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη να παρουσιάσει τις θέσεις του, το προσφυγικό- μεταναστευτικό, το θέμα του εκλογικού νόμου και άλλα εσωτερικά και διεθνή θέματα.

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ έχουν ανέβει μετά τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και την εκλογή του κ. Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση με πρωτοβουλία της, ζήτησε να συζητηθεί το ασφαλιστικό σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, πράγμα που θα σηματοδοτήσει την πρώτη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση Τσίπρα -Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με του υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων, ενώ αύριο θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

About totritomati