Home / Αθλητισμός / Στη Μπάμπεργκ για 2 χρόνια ο Ζήσης

Στη Μπάμπεργκ για 2 χρόνια ο Ζήσης

Παρά τις συνομιλίες με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ο Νίκος Ζήσης “ψήφισε” ξανά… Ευρώπη! Ο διεθνής γκαρντ (γενν. το 1983, ύψος 1.95μ.) υπέγραψε διετές κλειστό συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μπάμπεργκ και θα συνεχίσει τη σπουδαία πορεία του στο εξωτερικό για 11η και 12η σεζόν αντίστοιχα…

Στη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου ο Ζήσης αγωνίστηκε (αρχικά) στην Ούνικς Καζάν -εκεί όπου έπαιξε και τη σεζόν 2013-2014- κι εν συνεχεία στη Φενέρμπαχτσε. Ο πολύπειρος γκαρντ έδωσε πολλές λύσεις στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καθώς τελείωσε τη σεζόν με 7 πόντους κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, ενώ εντός συνόρων σημείωνε 5.9 ανά αγώνα. Μάλιστα, ο άλλοτε PG της ΑΕΚ ήταν καθοριστικός στις νοκ άουτ αναμετρήσεις του TOP 16 κι οδήγησε τη Φενέρ στο Final 4 για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Επόμενος σταθμός, λοιπόν, η Μπάμπεργκ, με τον Ζήση να υπογράφει στους Πρωταθλητές Γερμανίας, τους οποίους θα βοηθήσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να διατηρήσουν τα κεκτημένα στο Πρωτάθλημα, ενώ θα τους ενισχύσει και στην Ευρωλίγκα (Group D).

Ο Αντρέα Τρινκιέρι ήταν αποφασισμένος από την αρχή του καλοκαιριού να συνεργαστεί εκ νέου με τον Έλληνα guard και μόλις η Φενέρ φάνηκε ότι επιλέγει άλλους παίκτες στην περιφέρεια, ο πρώην τεχνικός της επίσημης αγαπημένης, έκανε… ασφυκτικό pressing στον αρχηγό της Εθνικης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποδοχές του Ζηση στην Μπάμπεργκ, θα… “αποδεικνύουν” για πολλοστή φορά γιατί ένας παίκτης αυτού του επιπέδου, της εμπειρίας και της συνέπειας θα είναι πάντα απαραίτητος σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό!

*Ο Νίκος Ζήσης έχει μακρά πορεία στο εξωτερικό, καθώς μετά την ΑΕΚ έπαιξε σε Μπενετόν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σιένα, Μπιλμπάο, Ούνικς Καζάν & Φενέρ.

Πηγή:http://www.gazzetta.gr/stili/ellines-toy-exoterikoy/article/773466/sti-mpampergk-gia-2-hronia-o-zisis

About Panos Dreamer