Home / Οικονομία / Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης

Σταθεροποιητικά κινούνταν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης σήμερα, μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο που τροφοδότησαν οι εκτιμήσεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) και η Τράπεζα της Αγγλίας έτειναν προς αύξηση των επιτοκίων, την πρώτη εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Κάποια από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ και ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς στήριξαν την άποψη ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, αντί για τον Δεκέμβριο, αν και η πλειονότητα των επενδυτών συνεχίζει να περιμένει μια τέτοια κίνηση στο τέλος του έτους. Τα στοιχεία για την απασχόληση εκτός του αγροτικού κλάδου στις ΗΠΑ, που δημοσιοποιούνται την Παρασκευή, αναμένεται να έχουν καθοριστικό ρόλο για το εάν επίκειται αύξηση.

Οι αποδόσεις των γερμανικών bunds υποχωρούσαν κατά 2 μονάδες βάσης στο 0,72%, έχοντας καταγράψει άνοδο κατά 15 μονάδες βάσης χθες, κυρίως λόγω των δηλώσεων του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα Ντένις Λοκχαρτ. Ο τραπεζίτης δήλωσε ότι θα χρειαστεί «σοβαρή επιδείνωση» στην αμερικανική οικονομία για να μην στηρίξει ο ίδιος μια αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

About totritomati