Home / Περιβάλλον / Άμεση αποζημίωση ζητούν οι φασολοπαραγωγοί των Πρεσπών

Άμεση αποζημίωση ζητούν οι φασολοπαραγωγοί των Πρεσπών

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αυτό που, όπως τονίζουν, δικαιούνται είναι οι φασολοπαραγωγοί των Πρεσπών, οι οποίοι είδαν το 50% της παραγωγής τους να καταστρέφεται από το χαλάζι που έπεσε την περασμένη Δευτέρα.

“Δεν θέλουμε ρουσφέτια, αλλά απλώς και μόνο αυτό που δικαιούμαστε” λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών “Πελεκάνος” Νίκος Στεργίου, που μαζί με τους υπόλοιπους αγρότες της περιοχής ετοιμάζονται να υποδεχθούν, το προσεχές Σάββατο, τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) Νίκο Στουπή, προκειμένου να τού εκθέσουν τα προβλήματά τους.

Η έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι που έπεσε στις 3 Αυγούστου υπολογίζεται ότι κατέστρεψε την παραγωγή του ΠΟΠ προϊόντος σε ποσοστό 50% (ήτοι, έκταση 3000 στρεμμάτων). Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Στεργίου, όσο περνούν οι ημέρες, οι παραγωγοί διαπιστώνουν ότι οι ζημίες αφορούν μεγαλύτερη έκταση, την οποία ωστόσο δεν μπορούν να υπολογίσουν ακριβώς.

Ο πρόεδρος του “Πελεκάνου” εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση των συνεργείων του ΕΛΓΑ, που έσπευσαν, όπως είπε, από την επόμενη κιόλας ημέρα να ενημερωθούν για την κατάσταση.

About totritomati