Home / Ειδήσεις / Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα: Χειρόφρενο στα ΜΜΜ-Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα: Χειρόφρενο στα ΜΜΜ-Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο τα μέσα σταθερής τροχιάς, το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, τα τραμ και τα τρόλεϊ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Τα λεωφορεία θα κινούνται 9 το πρωί με 9 το βράδυ λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της αυριαπής ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ η κινητοποίηση αναμένεται να επηρεάσει σειρά δρομολογίων του ΟΣΕ και την Παρασκευή.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, λόγω της απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων, παρότι αυτή κρίθηκε παράνομη,  σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά. Τα σωματεία έχουν ανακοινώσει ότι ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση η αυριανή 24ωρη κινητοποίηση θα γίνει κανονικά, ενώ θα υπάρξει περιφρούρηση της κινητοποίησης στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα, θα υπάρξουν τροποποιήσεις πτήσεων λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που έχουν κηρύξει Σύλλογοι Εργαζομένων. 

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν δημόσια νοσοκομεία και ΕΚΑΒ, ενώ στην απεργία συμμετέχουν καθηγητές, δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Συμμετοχή έχουν δηλώσει οι εργαζόμενοι σε τουρισμό-επισιτισμό και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί στα Προπύλαια.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr