Home / Ειδήσεις / Σαπέν: Θα βρούμε μια συμφωνία, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση

Σαπέν: Θα βρούμε μια συμφωνία, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση

Την πεποίθηση ότι θα βρεθεί μια συμφωνία για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της Ελλάδας και την προστασία της Ευρώπης από μια επικίνδυνη κατάσταση εξέφρασε σήμερα Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν στο ραδιόφωνο Europe1 .

Επικαλούμενος τη δήλωση του Επίτροπου Έτινγκερ ότι «η έξοδος της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη εάν δεν υπάρξει συμφωνία στις 30 Ιουνίου», ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών εάν συμφωνεί. «Κάθε μέρα που περνάει πλησιάζουμε και το αναπόφευκτο θα γίνει» απάντησε ο Σαπέν και πρόσθεσε:«Δηλαδή μια κακή λύση, μέσα σε ένα είδος χάους, αναταραχής και μια Ελλάδα που θα βγει σταδιακά από το ευρώ».

«Επιβεβαιώνεται επομένως ότι στις 30 Ιουνίου η έξοδος είναι αναπόφευκτη;», ρώτησε ο δημοσιογράφος τον Σαπέν και εκείνος απάντησε: «Σήμερα υπάρχει ένα πρόγραμμα, συνοδεύουμε την Ελλάδα έως τις 30 Ιουνίου και η ΕΚΤ έχει την ικανότητα να συνοδεύσει την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της. Υπάρχει μια συμφωνία υπογεγραμμένη από το σύνολο των χωρών της ευρωζώνης και την Ελλάδα».

Στην βάση αυτή ο Μισέλ Σαπέν επεσήμανε στο ραδιόφωνο Europe1: «Μετά τις 30 Ιουνίου είναι άλλο πράγμα. Επομένως θα βρούμε μια συμφωνία, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτήν μιας συμφωνίας, για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της Ελλάδας, θέτοντας παράλληλα υπό προστασία την Ευρώπη, από μια επικίνδυνη κατάσταση. Έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε την ανάπτυξη, θεωρείτε ότι σε μια τέτοια περίοδο έχουμε ανάγκη να σκεφτόμαστε για τις συνέπειες μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ; Έχουμε ανάγκη από σταθερότητα».

Πηγή:http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500007782#ref=latestarticles

About Panos Dreamer