Home / Αθλητισμός / Σάντσεθ: Έχει αποδείξει οτι μπορεί και σε άλλες θέσεις

Σάντσεθ: Έχει αποδείξει οτι μπορεί και σε άλλες θέσεις

Με αφορμή το δέσιμο που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Στάθη Ταυλαρίδη και του Ράσμους Τελάντερ, ο Γιάννης Αναστασίου άρχισε να κάνει σκέψεις για χρησιμοποίηση του Σέρχιο Σάντσεθ σε άλλη θέση, πέρα της φυσικής του. Αυτής δηλαδή του κεντρικού αμυντικού.

Πολλούς, μπορεί να τους παραξένεψε το ενδεχόμενο αυτό, αλλά μόνο περίεργο δεν είναι, καθώς ο 29χρονος στόπερ έχει αποδείξει οτι μπορεί να ανταπεξέλθει και με επιτυχία μάλιστα σε ειδικές αποστολές. Είτε ως δεξί μπακ, είτε ως αριστερό, είτε ακόμη και ως αμυντικό χαφ. Και τους τρεις ρόλους αυτούς, τους έχει αναλάβει στην πλούσια καριέρα του στην Primera Division, κυρίως φορώντας την φανέλα της Μάλαγα, στα δύο πρώτα χρόνια παρουσία τους στην Ανδαλουσία.

Ο ύψους 1.86 κεντρικός αμυντικός, σύμφωνα με τα στοιχεία που μπορέσαμε να συλλέξουμε, την σεζόν 2011-12, αγωνίστηκε σε περισσότερα παιχνίδια ως δεξιός μπακ, καθώς προτεραιότητα στις επιλογές του Μανουέλ Πελεγκρίνι για το κέντρο της άμυνας είχε ο Ντεμικέλις και ένας εκ των Ουέλιγκτον, Ματάισεν. Από τις 18 συμμετοχές που έκανε στο πρωτάθλημα (όπου η Μάλαγα βγήκε 4η), οι τουλάχιστον 12 ήταν στο άκρο της άμυνας, μεταξύ των οποίων και το ισόπαλο 1-1 παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου…

Εκεί που πραγματικά όμως είχε το ρόλο του «πολυεργαλείου» ήταν την επόμενη σεζόν, όπου η Ισπανική ομάδα εκτός από τις εγχώριες διοργανώσεις στην Ισπανία, είχε και τα ματς του Champions League. Στην La Liga λοιπόν αγωνίστηκε σε 18 παιχνίδια, από τα οποία τα 11 ήταν ως δεξί μπακ και το 1 ως αμυντικό χαφ, αυτό της εντός έδρας ήττας από την Σοσιεδάδ με 2-1. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στο 0-3 επί της Άντερλεχτ ήταν δεξιό μπακ, στο 1-1 στο Σαν Σίρο με την Μίλαν ήταν αριστερό, ενώ στην εντός έδρας ισοπαλία με την Άντερλεχτ (2-2) και στην εκτός έδρας ήττα από την Πόρτο με 1-0 για την φάση των «16» χρίστηκε και πάλι δεξί μπακ.

Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κανείς πως το να παίξει ο Σέρχιο Σάντσεθ σε διαφορετική θέση από αυτή του κεντρικού αμυντικού, δεν είναι και τόσο περίεργο… Άλλωστε ο Ισπανός έχει και την ποιότητα και τις ικανότητες και την εμπειρία για να τα καταφέρει…

www.panathinaikoskosmos.com

About gus_maverick