Home / BUSINESS & FINANCE / Πώς η ασφάλιση μπορεί να οδηγήσει την επιχείρησή σας σε ανάπτυξη

Πώς η ασφάλιση μπορεί να οδηγήσει την επιχείρησή σας σε ανάπτυξη

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων γνωρίζουν καλά τα τελευταία χρόνια τις σημαντικές προκλήσεις στις οποίες έχουν κληθεί να ανταποκριθούν. Πολλά χρόνια κρίσης, μία δύσκολη περίοδος πανδημίας και lockdown, πρόσφατες δύσκολες συγκυρίες όπως η ενεργειακή κρίση, αλλά και προβλήματα που έχει φέρει η κλιματική αλλαγή, αναγκάζουν τις επιχειρήσεις να πρέπει συνεχώς να προσαρμόζονται σε νέα δεδομένα, να είναι ευέλικτες, αλλά και να μπορούν να έχουν τους τρόπους να εκμεταλλευτούν τις νέες ευκαιρίες που προκύπτουν.
Στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις αυξάνονται το τελευταίο διάστημα, ωστόσο οι περισσότερες αποτελούν μικρές επιχειρήσεις, σε πολλές περιπτώσεις και εταιρείες ενός ατόμου. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2020 ο αριθμός των ενεργών επιχειρήσεων ανήλθε σε 1.012.019 από 984.001 το 2019. Από αυτές, σχεδόν 6 στις 10 επιχειρήσεις, δηλαδή 595.378, δεν απασχολούν κανέναν εργαζόμενο. Λιγότερες επιχειρήσεις, δηλαδή περίπου 321.156, απασχολούν 1-4 εργαζομένους, ενώ ακόμη λιγότερες, 49.340, είναι οι επιχειρήσεις που απασχολούν από 5-9 εργαζομένους. Όπως αναφέρουν τα στατιστικά, η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στη χώρα μας είναι μικρές και μεσαίες, και μάλιστα σε ποσοστό 99,9%. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν, ωστόσο, «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας και μπορούν να έχουν ξεχωριστές προοπτικές όσον αφορά την ανάπτυξή τους.

Οι startups καθιερώνονται ως επιχειρήσεις με σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη
Σημαντικό ρόλο στην επιχειρηματικότητα διαδραματίζουν τα τελευταία χρόνια και οι νεοφυείς επιχειρήσεις, που αποτελούν στις περισσότερες περιπτώσεις, μικρές εταιρείες που μεγαλώνουν σταδιακά, έχουν τεχνολογικό χαρακτήρα και είναι αρκετά ευέλικτες ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής. Συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών και μπορούν, με τις σωστές κινήσεις και διασφαλίζοντας τις σωστές συνθήκες, να γνωρίσουν μεγάλη ανάπτυξη, συνεισφέροντας στην καινοτομία. Ωστόσο, δεν αποτελούν εξαίρεση ως προς τους κινδύνους που μπορεί να  αντιμετωπίζουν και τους τομείς όπου χρειάζονται εξασφάλιση.
Οι απειλές που αντιμετωπίζει μία επιχείρηση και ο τρόπος να συνεχίσει την πορεία προς την ανάπτυξη
Ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται μία επιχείρηση μπορεί, ωστόσο, να αντιμετωπίσει ποικίλες απειλές που μπορεί να ανακόψουν την πορεία της. Μπορεί να αντιμετωπίσει κινδύνους από έντονα καιρικά φαινόμενα ή κάθε είδους φυσικές καταστροφές, από διαρρήξεις και όλες τις συνέπειες που μπορούν να έχουν, από διακοπές ρεύματος, αλλά και να απειληθεί από έξοδα που μπορεί να προκύψουν από ζημιές προς τρίτους στον χώρο της. Πώς μπορεί, όμως, να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις προκλήσεις, να θωρακιστεί απέναντι στα απρόοπτα, αλλά και να μπορέσει να επιβιώσει, αλλά και και να αναπτυχθεί, μέσα σε όλες αυτές τις συγκυρίες; Ένα πρόγραμμα ασφάλισης, το οποίο έχει τη δυνατότητα να προσαρμοστεί στις ανάγκες μίας μικρομεσαίας επιχείρησης, μπορεί να την προστατεύσει από σημαντικούς κινδύνους, ώστε ο ιδιοκτήτης της να επικεντρωθεί απρόσκοπτα στην ανάπτυξή της.

Ένα πρόγραμμα που βάζει μπροστά την επιχείρησή σας
Είναι σημαντικό να μπορεί μία μικρομεσαία επιχείρηση να διαμορφώνει ένα πρόγραμμα ασφάλισης και να το παραμετροποιεί σύμφωνα με τις ανάγκες της. Ένα πρόγραμμα όπως το My Business First της Eurolife FFH μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ιδιοκτητών και ενοικιαστών επαγγελματικών χώρων που επιθυμούν να έχουν ευελιξία επιλογών, καλύπτοντας το κτίριο, το περιεχόμενο, το εμπόρευμα, τον εξοπλισμό, αλλά και τις βελτιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε ένα επαγγελματικό κτίριο. Είναι ένα ευέλικτο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δίνει στους κατόχους του τη δυνατότητα να το σχεδιάζουν και να το προσαρμόζουν ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής τους. Αποτελείται από ένα βασικό πακέτο 14 καλύψεων, όπως πυρκαγιά, κεραυνός, έκρηξη, έξοδα φύλαξης, απώλεια ενοικίων, έξοδα αποκομιδής συντριμμάτων κ.ά., ενώ διαθέτει και 6 πακέτα προαιρετικών καλύψεων. Οι κάτοχοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα ή περισσότερα προαιρετικά πακέτα, εφόσον το επιθυμούν,αυξάνοντας την προστασία της επιχείρησής τους απέναντι σε καιρικά φαινόμενα και θραύσεις, τρομοκρατικές ενέργειες και κλοπή, χρηματικές απώλειες, σεισμό και λοιπές καλύψεις περιεχομένου, π.χ. τυχαίες ζημιές ηλεκτρονικών συσκευών, βραχυκυκλώματα ή αλλοιώσεις εμπορευμάτων, ανάλογα με το είδος της επιχείρησής τους. Επιπροσθέτως, ένα από τα έξι προαιρετικά πακέτα παρέχει κάλυψη αστικής ευθύνης και νομική προστασία.
Εκτός από ευελιξία στην επιλογή των καλύψεων, η Eurolife FFH δίνει στους κατόχους του My Business First τη δυνατότητα μηδενικών απαλλαγών σε συγκεκριμένες καλύψεις. Τέλος, οι ασφαλισμένοι, μπορούν να προστατεύσουν την επιχείρησή τους και από απαιτήσεις τρίτων, σε περιπτώσεις απρόοπτων γεγονότων. Εφόσον επιλέξουν τη σχετική κάλυψη, η αστική ευθύνη τους καλύπτεται με διευρυμένα όρια κάλυψης έως €200.000, ενώ την ασφάλειά τους έρχεται να ενισχύσει και η νομική προστασία, προστατεύοντας τα έννομα συμφέροντά τους με όριο μέχρι €3.000.
Σε έναν κόσμο συνεχών αλλαγών, όπου η επιχειρηματικότητα δοκιμάζεται και πρέπει να εξελίσσεται, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής, αλλά και να αντιμετωπίζει συνεχώς απρόβλεπτες καταστάσεις, η ασφάλιση μίας επιχείρησης μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό θεμέλιο για την προστασία της. Με τη σιγουριά ενός ασφαλιστικού προγράμματος και μάλιστα μίας λύσης που προσαρμόζεται στις ανάγκες μίας επιχείρησης, μπορεί να δει το μέλλον με αισιοδοξία, λιγότερες ανασφάλειες, περισσότερα εφόδια και περισσότερες ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview