Home / Διάφορα / Πυρκαγιές σε Γαργαλιάνους, Βίλια και Άγιο Ανδριανό

Πυρκαγιές σε Γαργαλιάνους, Βίλια και Άγιο Ανδριανό

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη μεγάλη πυρκαγιά που καίει από το μεσημέρι τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, ενώ δεύτερο μέτωπο έχουν να αντιμετωπίσουν στα Βίλια Αττικής.
Στους Γαργαλιάνους, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι στην θέση ‘Αμμος, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση απορριμμάτων, και λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή πήρε γρήγορα διαστάσεις. Η φωτιά καίει δασική περιοχή και έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα.

Προς το παρόν η φωτιά δεν απειλεί χωριά ή κατοικημένες περιοχές, ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή δεν μπορεί να ελεγχθεί εύκολα.

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Προφήτη Ηλία Βιλίων. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ και οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής ελέγχουν προς το παρόν το μέτωπο.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στον ‘Αγιο Ανδριανό Αργολίδας. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία μέσα σε ελαιώνα, καίγοντας ξερά χόρτα και η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέβη καθοριστική και άμεσα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

πηγή tvxs

About m bonsu