Home / Ειδήσεις / Προσλήψεις, αλλαγές στο σύστημα προμηθειών και αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ, προανήγγειλε ο Π.Πολάκης

Προσλήψεις, αλλαγές στο σύστημα προμηθειών και αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ, προανήγγειλε ο Π.Πολάκης

Προσλήψεις στον χώρο της Υγείας, ριζικές αλλαγές στο σύστημα προμηθειών και αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ, στο άμεσο χρονικό διάστημα, προανήγγειλε το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος καθόρισε και τους στόχους του κυβερνητικού έργου στο απώτερο μέλλον.

Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για την ανάγκη “αιμοδότησης” του συστήματος Υγείας από προσωπικό, ανακοινώνοντας ότι αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται οι προσλήψεις 1.990 νοσηλευτικού, παραϊατρικού και άλλων ειδικοτήτων προσωπικού και προαναγγέλλοντας:

– Την πλήρωση 2.400 θέσεων στα νοσοκομεία, μεταξύ αυτών 600 θέσεων γιατρών, στο τέλος του χρόνου

– Την ολοκλήρωση, εντός των ημερών, της πρόσληψης 500 επικουρικών γιατρών -επιπλέον των ήδη υπηρετούντων επικουρικών γιατρών-, αλλά και

– Προώθηση πολιτικής λύσης, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, πριν τις 31 Δεκεμβρίου, του θέματος των επικουρικών γιατρών και επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού που διορίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και συμπληρώνουν δύο χρόνια θητείας στο σύστημα.

Ο κ. Πολάκης δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ρευστότητας στο σύστημα, δεδομένου ότι διατέθηκαν κατά τον Σεπτέμβριο 150 εκατ., άλλα 250 τον Οκτώβριο, ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο θα αποδοθεί το εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό ποσό του 1 δισ. ευρώ. Επίσης, ενημέρωσε ότι γίνονται κινήσεις στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποδώσει ο Οργανισμός στο σύστημα τα οφειλόμενα ποσά και δεσμεύτηκε για την άμεση καταβολή 1,2 δισ. των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε αλλαγές στο σύστημα των προμηθειών των νοσοκομείων με στόχο την πάταξη της διαφθοράς και της εξοικονόμησης πόρων.

About m bonsu