Home / ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πρεμιέρα με 63,5% άνοδο για την Bumble στη Wall Street

Πρεμιέρα με 63,5% άνοδο για την Bumble στη Wall Street

Ισως η επικείμενη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να έφερε τύχη στην αμερικανική πλατφόρμα ψηφιακών γνωριμιών της Bumble, η οποία έκανε προχθές Πέμπτη το ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η τιμή της μετοχής της εκκίνησε να διαπραγματεύεται στα 76 δολάρια, εκτινάχθηκε ώς και 80% και σταδιακά υποχώρησε ώς ένα βαθμό, κλείνοντας με άνοδο 63,51%. Τι ακριβώς, λοιπόν, είναι η Bumble, η οποία ευνοήθηκε ιδιαίτερα από τα μέτρα εγκλεισμού λόγω κορωνοϊού; Πρόκειται για μία πλατφόρμα διαδικτυακών συναναστροφών και επικοινωνίας, όπου οι χρήστες δημιουργούν το προσωπικό τους προφίλ και βλέπουν άλλα προφίλ, που τα θεωρούν ενδιαφέροντα.

Το κέρδος το αποκομίζει η εταιρεία, όταν καταβάλλουν πληρωμή οι χρήστες για να δουν σε ποιους άλλους άρεσε το δικό τους προφίλ. Στόχος των υπηρεσιών είναι η δημιουργία συντροφικών και φιλικών επαφών και σχέσεων, αλλά και δικτύωσης μεγαλύτερων ομάδων. Κάτι ανάλογο ισχύει και στην πλατφόρμα επικοινωνίας Tinder, αν και φαίνεται πως εκεί ο ερωτικός προσανατολισμός είναι πιο έντονος και δεν ισχύουν κανόνες για την πρώτη κίνηση επικοινωνίας.
Στην πλατφόρμα Bumble ο κανόνας λέει πως η πρωτοβουλία αφήνεται στις γυναίκες, όταν πρόκειται για ετεροφυλόφιλες επαφές – εκείνες στέλνουν μηνύματα στα ενδιαφέροντα προφίλ. Οταν το δυνητικό ζευγάρι απαρτίζεται από ομοφυλόφιλους, μπορεί οποιοδήποτε άτομο να στείλει το πρώτο αναγνωριστικό μήνυμα. Επιπλέον, η Bumble διαχειρίζεται και την Badoo, μια εφαρμογή γνωριμιών που είναι δημοφιλής στην Ευρώπη.
«Πιστεύουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε ένα ξεχωριστό εμπορικό σήμα για τις γυναίκες», δήλωσε χθες η διευθύνουσα σύμβουλος της Bumble, Γουίτνεϊ Γούλφι Χερντ. Ειδικότερα, τους εννέα μήνες του 2020 η εταιρεία είχε έσοδα 416,6 εκατ. δολαρίων σε σύγκριση με τα 362,6 εκατομμύρια δολάρια κατά την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Η Bumble κατέγραψε, επίσης, καθαρές ζημίες 118,5 εκατ. δολαρίων το εν λόγω διάστημα, έναντι κερδών ύψους 54 εκατ. δολαρίων την ίδια περίοδο του 2019. 

Πηγή

About kathimerini