Home / Κόσμος / Πανευρωπαϊκή λύση ζητούν Γαλλία και Βρετανία για τους μετανάστες

Πανευρωπαϊκή λύση ζητούν Γαλλία και Βρετανία για τους μετανάστες

Το πρόβλημα με τους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στη Βρετανία από το γαλλικό λιμάνι του Καλαί είναι ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την ΕΕ και που πρέπει να αντιμετωπισθεί και από τις 28 χώρες μέλη, δηλώνουν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι και της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Σε κοινή δήλωσή τους που δημοσιεύεται στην βρετανική εφημερίδα The Sunday Telegraph και στη γαλλική Journal du Dimanche, οι δύο υπουργοί που συναντήθηκαν την Τρίτη στο Λονδίνο, υπογραμμίζουν πως η λύση του προβλήματος αυτού αποτελεί “απόλυτη προτεραιότητα” για το Παρίσι και το Λονδίνο και συνιστά «συνολική μεταναστευτική κρίση».

Κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών , η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αποδέσμευση 10 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ασφάλειας στον τερματικό σταθμό της σήραγγας στην Κοκέλ με την κατασκευη νέων φρακτών και αστυνομικές ενισχύσεις. Οι δύο υπουργοί προσθέτουν πως ο τελικός στόχος είναι να περιορισθεί ο αριθμός των μεταναστών που διασχίζουν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στις ακτές της Ευρώπης.

Ως μερικές από τις λύσεις στην κρίση αναφέρουν την αύξηση της αναπτυξιακής βοήθειας και των επενδύσεων, καθώς και τη συνεργασία για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και τη διευκόλυνση της επιστροφής των μεταναστών στις πατρίδες τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

About totritomati