Home / Πολιτική / «Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθέντων θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου»

«Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθέντων θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου»

«Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθεισών διαδικασιών θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί κανένα συγκεκριμένο αίτημα για παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα στη Σύνοδο Κορυφής. «Ο κίνδυνος για Grexit είναι υπαρκτός .Αλλά θα υποχωρήσει δραστικά με την ψήφιση της συμφωνίας και κυρίως με την ολοκλήρωσή της που θα καθιστά το δημόσιο χρέος βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο σε βάθος χρόνου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δραγασάκης παρουσιάζει τον “οδικό χάρτη” για την άρση των capital controls και αναφέρει ότι « οι έλεγχοι θα συνεχίσουν ημέρα με την ημέρα να χαλαρώνουν. Ομως ,για την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με τον “οδικό χάρτη”για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς το πιστωτικό σύστημα και τις οικονομικές προοπτικές γενικότερα»

Τονίζει ότι οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ προστατεύονται και αν η προστασία αυτή αρθεί ,θα υπάρξει ανεπανόρθωτη κρίση εμπιστοσύνης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη προς τα πιστωτικά ιδρύματα. «Κάθε κούρεμα καταθέσεων θα είναι μια τιμωρία για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που κράτησαν τα χρήματά τους στη χώρα ,έναντι εκείνων που διατηρούν τα χρήματα και τους λογαριασμούς τους στο εξωτερικό» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ.Δραγασάκης αναφερόμενος στις δηλωσεις του κ.Βαρουφάκη σημειώνει πως «αν κάποιος θέλει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ ,δεν έχει παρά να αποδεχτεί τις προτάσεις του κ.Σόιμλε ή του Eurogroup».Επισημαίνει δε πως «όταν έρθει η ώρα ,η κυβέρνηση έχει να πεί πολλά για φίλους και αντιπάλους και με στοιχεία».

Τέλος,σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «το κόμμα δεν βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης, ούτε διάσπασης και είναι σε πορεία ανασύνθεσης και ουσιαστικής επανίδρυσής του.

About totritomati