Home / Ειδήσεις / Πέρασε και τον Αμύντα η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού

Πέρασε και τον Αμύντα η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού

Ασταμάτητη η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν και από το κλειστό του Υμηττού, επικρατώντας με 80-79 του Αμύντα και παίρνοντας το εισιτήριο για την πρώτη αγωνιστική της Β Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα συναντήσει τον Κολοσσό Ρόδου! Το παιχνίδι θα γίνει στο ΣΕΦ, όπου οι παίκτες του Τσαλδάρη στις 26 Σεπτεμβρίου θα δώσουν τη μάχη τους για την πρόκριση στη συνέχεια του θεσμού.

Το ματς
Με 15-0 σερί ξεκίνησαν οι παίκτες του Τσαλδάρη, έχοντας ως κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Τσόχλα και τον Μελισσαράτο.
Από εκεί και έπειτα όμως ο Αμύντας κατάλαβε πως πρέπει να προσαρμοστεί. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν το δικό τους 11 σερί, με τον Μελισσαράτο και πάλι να σταματάει τον οιρμό τους. Ο Σιούντρης και ο Οικονόμου έστειλαν το παιχνίδι στο 15-17, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τους Πειραιώτες στο κλειστό του Υμηττού.

Ο Κάδρας πήρε τις επόμενες μπάλες για την αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού και έστειλε το παιχνίδι στο 17-21 και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 19-24.
Ο Αμύντας έριξε την απόσταση στους 2 πόντους (24-26) στο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου, όμως ακολούθησαν οι βολές του Μελισσαράτου και το τρίποντο του Σκουλίδα άλλαξαν και πάλι τις ισορροπίες.

Ο Νικολαΐδης πραγματοποίησε το 24-33, σε ένα ματς πάντως που Ερυθρόλευκοι από το πρώτο λεπτό έδειχναν τις προθέσεις τους.
Το ημίχρονο έληξε στο 32-41 για τους παίκτες του Τσαλδάρη που ήλεγχαν απόλυτα την αναμέτρηση.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι. Κάθε άλλο. Με κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους το Αλέξανδρο Νικολαΐδη, οι Ερυθρόλευκοι δεν έβλεπαν πίσω τους.

Ο νεαρός γκαρντ έκανε το 47-56 και 49-58, ενώ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό πετυχαίνοντας το 53-65 με βολες. Ο Νικολαΐδης «χτύπησε« και στο τέλος του δεκαλέπτου με σουτ από τα 6,75μ για το +12 του Ολυμπιακού Β (56-68).

Ο Ολυμπιακός Β’ μπήκε στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο +10, ο Αμύνας πίεσε εκ νέου, και έριξε τη διαφορά.

Ο Σιούντρης ήταν ο λόγος για να γίνει το 68-72, ο Σκουλίδας και ο Κουκουνιάς έφτασαν το ματς στο 73-77 και ο Μπέλη στο 75-77. Το τρίποντο του Σκουλίδα έβαλε… τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων που πάλεψαν για την ολική ανατροπή όμως δεν ήταν ψύχραιμοι στην τελευταία τους επίθεση.

Πηγή

About ingr