Home / Διεθνή / Πέντε Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας

Πέντε Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας

Πέντε νεαροί Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας έφηβος, σκοτώθηκαν και άλλοι 21 τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά του ισραηλινού στρατού και ανδρών των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων στη Λωρίδα της Γάζας, σε τομείς κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, ανέφεραν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας του θύλακα.

Πρόκειται για τους πρώτους Παλαιστίνιους που έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας μετά την κλιμάκωση των βιαιοτήτων ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς την 1η Οκτωβρίου.

Ο Μοχάμεντ αλ Ράκαμπ, 15 ετών, σκοτώθηκε όταν Ισραηλινοί στρατιώτες που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά του τείχους το οποίο περικλείει τον θύλακα άνοιξαν πυρ διότι νεαροί Παλαιστίνιοι πέταγαν πέτρες ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνες, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Οι Άχμεντ αλ Χιρμπάουι, Σάντι Ντάουλα και Άμπεντ αλ Ουαχίντι, όλοι τους 20 ετών, σκοτώθηκαν σε παρόμοια επεισόδια ανατολικά της πόλης της Γάζας. Δεν είναι ακόμη γνωστά τα στοιχεία του πέμπτου νεκρού. Είκοσι ένας άλλοι κάτοικοι της Γάζας τραυματίστηκαν, πολλοί εκ των οποίων σοβαρά, στα επεισόδια.

About m bonsu