Home / Αθλητισμός / ΑΕΚ / «Πάντα και πάντοτε Νικητές…”

«Πάντα και πάντοτε Νικητές…”

«Ζούμε με τις νίκες και μας αρέσει αυτό…»

Πεπεισμένος για νίκη το Σάββατο κόντρα στην ΑΕΚ, είναι ο Μάρκο Σίλβα ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι και τον Νίκο Γαβαλά και έδωσε σύνθημα για… τρίποντο!

Ανάμεσα σε άλλα, ο Πορτογάλος τεχνικός των «ερυθρόλευκων», μίλησε για την επόμενη αντίπαλο του Θρύλου και για τη βοήθεια που μπορεί να δώσει στην ομάδα του μία επιτυχία επί της ΑΕΚ ενόψει του αγώνα της Τρίτης με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην κατάσταση του Τζίμι Ντουρμάζ, η παρουσία του οποίου στην αποστολή του παιχνιδιού με τους «κιτρινόμαυρους» θα κριθεί μετά την προπόνηση της Παρασκευής. Ακόμη, δεν παρέλειψε να στείλει ένα μήνυμα προς τους ΓΑΥΡΟΥΣ.

Για την ΑΕΚ είπε χαρακτηριστικά: «Είναι μία ομάδα η οποία έχει επανέλθει στην πρώτη κατηγορία. Κατά τη γνώμη μου είναι ξεκάθαρος ο στόχος της να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Μέχρι στιγμή πιστεύουμε πως έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Είναι μία καλή ομάδα με καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Από ‘κει και πέρα, υπάρχει ο κανόνας που έχουμε εμείς σαν ομάδα. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, χωρίς να μας ενδιαφέρει τι κάνουν εκείνοι. Εμείς ασχολούμαστε με τη δική μας δουλειά. Να προσπαθούμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Να δουλεύουμε έχοντας ως στόχο πάντα τη νίκη. Και ιδιαίτερα τώρα που θα παίζουμε στο γήπεδό μας, ο στόχος θα είναι η νίκη. Παρόλο που είμαστε απολύτως σίγουροι πως η ΑΕΚ θα μας δημιουργήσει προβλήματα».

Μία νίκη επί της ΑΕΚ βοηθάει την προετοιμασία του αγώνα με την Ντιναμό;

«Ναι, σε αυτό θα με βρείτε απολύτως σύμφωνο. Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσουμε το επόμενο παιχνίδι είναι μία νίκη στο προηγούμενο ματς. Είναι κάτι που επιβραβεύει την προσπάθεια των παικτών και τη δουλειά τους. Τους δίνει κίνητρο για να συνεχίσουν να προσπαθούν. Τους βοηθάει να συγκεντρωθούν περισσότερο γνωρίζοντας πως έχουν κερδίσει τους τρεις βαθμούς που χρειάζονται στο πρωτάθλημα. Όπως όλα τα μεγάλα κλαμπ, έτσι και ο Ολυμπιακός ζει με τις νίκες. Θέλει να μαζεύει βαθμούς. Θέλει να συνεχίζει με νίκες. Είναι κάτι που μας αρέσει. Έτσι, θέλουμε. Θα κάνουμε τα πάντα για να συμβεί αυτό, δηλαδή μία νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Έτσι, θα πάμε με όσο το δυνατόν καλύτερη ψυχολογία στο επόμενο παιχνίδι».

Μπορείτε να μας δώσετε διευκρινήσεις αναφορικά με την κατάσταση των τραυματιών; Αρχικώς, ο Τζίμι Ντουρμάζ πότε θα είναι ξανά στη διάθεσή σας;

«Όχι, αυτή τη στιγμή δεν είναι σίγουρο πως θα μείνει εκτός. Σήμερα ο Τζίμι δούλεψε, προσπάθησε πολύ. Έκανε ένα μέρος της προπόνησης μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Απομένει η αυριανή προπόνηση. Φυσικά δεν μπορούμε να πούμε πως είναι σίγουρα μέσα στον αγώνα. Ούτε έχει ξεκαθαρίσει ότι θα απουσιάζει. Από ‘κει και πέρα είναι μία πιθανότητα για εμάς. Είναι ένας παίκτης που θέλουμε να μας βοηθήσει. Τις επόμενες ημέρες θα κρίνουμε την κατάστασή του».

Αληθεύει πως σας ζήτησε να τον υπολογίζετε για τον αγώνα με την ΑΕΚ;

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν και να βοηθάνε. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Τζίμι, αλλά για όλους τους ποδοσφαιριστές. Εμείς αυτό που κοιτάμε πάντα είναι η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Όποιος είναι σε καλή φυσική κατάσταση, τότε θα βοηθήσει. Όποιος δεν είναι, δεν μπορεί να βοηθήσει. Είναι καλό γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν αυτό το κίνητρο. Κανένας δε θέλει να χάσει τη θέση του, ιδιαίτερα όταν τα πηγαίνει τόσο καλά, όπως ο Τζίμι. Όμως, δεν είναι μόνο αυτή η περίπτωση. Για παράδειγμα, όπως ο Ντουρμάζ, έτσι και ο Μπουχαλάκης θέλει να γυρίσει. Προπονείται στο 100%. Όταν θεωρήσουμε πως είναι έτοιμος, τότε θα του δοθεί η ευκαιρία. Είμαστε χαρούμενοι γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να βοηθάνε. Και είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός πως όταν κάποιος ποδοσφαιριστής τραυματίζεται, όποιος μπαίνει στη θέση ανταποκρίνεται στο βαθμό που περιμένουμε από αυτόν».

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού που θα βρεθεί το Σάββατο στο φαληρικό γήπεδο, αλλά και σε όλους όσοι το παρακολουθήσουν από τα κανάλια novasports;  

«Το μήνυμα δεν αλλάζει. Είναι αυτό που λέμε πάντα. Το είπαμε και μετά από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Έχουμε την ευκαιρία πολύ συχνά να το επαναλαμβάνουμε. Περιμένουμε οι φίλαθλοί μας να δημιουργήσουν μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Όσο πιο δυνατή και θερμή είναι η ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδό μας, τόσο πιο πολύ θα μας βοηθάει για να αποδώσουμε καλύτερα. Οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται τη στήριξη του κόσμου. Πάντα είναι ωραίο για τους ποδοσφαιριστές να παίζουν σε ένα γεμάτο γήπεδο, έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους. Από ‘κει και πέρα εμείς δουλεύουμε για να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας. Η σχέση μας είναι αμφίδρομη. Εμείς δουλεύουμε για να τους κάνουμε χαρούμενους και τους χρειαζόμαστε πάντα στο πλευρό μας».

πηγή: www.gavros.gr/

About gus_maverick