Home / Gossip / Ο David Bowie γράφει μουσική για τον… Μπομπ Σφουγγαράκη! #DavidBowie

Ο David Bowie γράφει μουσική για τον… Μπομπ Σφουγγαράκη! #DavidBowie

Spongebob

Ο David Bowie, η Cindy Lauper, ο John Legend, οι Panic! At the Disco, οι Steven Tyler και Joe Perry των Aerosmith και όχι μόνο ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα… σφουγγάρι που μιλάει!

Το μιούζικαλ με θέμα τον αγαπημένο ήρωα των παιδιών (μικρών ή μεγάλων…) Μπομπ Σφουγγαράκη κάνει πρεμιέρα τον επόμενο Ιούνιο στο Σικάγο και οι παραστάσεις θα διαρκέσουν για ένα μήνα, πριν μεταφερθούν στο Μπρόντγουεϊ.

Η λίστα των μουσικών που θα συνθέσουν για τη συγκεκριμένη παράσταση περιέχει επίσης τα συγκροτήματα “Flaming Lips”, “Lady Antebellum”, “They Might Be Giants”, “Dirty Projectors” και τον ράπερ T.I.

«Όλοι αυτοί οι φανταστικοί συνθέτες είναι θαυμαστές του Μπομπ Σφουγγαράκη. Η μουσική αποτέλεσε πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της σειράς και για όλους αυτό είναι μια αληθινή δημιουργική πρόκληση», δηλώνει στην εφημερίδα Chicago Tribune ο Russel Hicks, πρόεδρος ανάπτυξης περιεχομένου και παραγωγής της Nickelodeon.

Το γενικό πρόσταγμα στην παράσταση θα έχει η Tina Landau, η οποία συνέλαβε το έργο και θα το σκηνοθετήσει με βάση ένα βιβλίο του Kyle Jarrow, ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Tom Kitt.

Οι παραγωγοί μιλούν για μια «έντονη ιστορία ενός απλού θαλάσσιου σφουγγαριού που αντικρίζει το ανεξιχνίαστο. Μια γιορτή της αχαλίνωτης ελπίδας με αναπάντεχους ήρωες και καθαρή θεατρική έμπνευση».

Το καστ του “Sponge Bob The Musical” δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Σύμφωνα με τον Guardian, η Landau λέει πως οι ηθοποιοί δεν θα χρησιμοποιήσουν προσθετικά μέλη, αλλά θα παρακολουθήσουν μαθήματα, στα οποία θα διερευνήσουν το «πώς το ανθρώπινο σώμα μπορεί να μεταμορφωθεί σε χαρακτήρες-καρτούν».

Η συμμετοχή του δημιουργού του “Ziggy Stardust” σηματοδοτεί με ακόμη πιο έντονο τρόπο την επιστροφή του στα μουσικά δρώμενα, μετά την έκδοση του άλμπουμ του “The Next Day” το 2013 έπειτα από απουσία μιας δεκαετίας. Πέραν αυτού, την υπογραφή του Bowie φέρει επίσης και το θεατρικό έργο “Lazarus”, το οποίο κάνει πρεμιέρα στο Workshop της Νέας Υόρκης το Νοέμβριο με πρωταγωνιστή τον Michael C. Hall, γνωστό από την τηλεοπτική σειρά “Dexter”. Το συγκεκριμένο έργο βασίζεται στο μυθιστόρημα “The Man Who Fell to Earth”, στην κινηματογραφική έκδοση του οποίου είχε συμμετάσχει ο Bowie το 1976, αλλά χωρίς να γράψει το μουσικό κομμάτι της ταινίας.

Παρά την κριτική που έχει δεχθεί από συντηρητικές φωνές για δήθεν προώθηση ομοφυλόφιλων προτύπων, η παιδική σειρά Μπομπ Σφουγγαράκης παίζει από το 1999 στο θεματικό παιδικό κανάλι Nickelodeon και μεταξύ των φίλων της συγκαταλέγεται, σύμφωνα με δική του δήλωση, ακόμη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Το 2004 η σειρά μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με την ταινία «Μπομπ Σφουγγαράκης: Η ταινία» με έσοδα 140 εκατομμύρια δολάρια. Το 2015 κυκλοφόρησε και η δεύτερη ταινία με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ήρωα με τίτλο «Μπομπ Σφουγγαράκης: Έξω απ’ τα νερά του» και έσοδα που ξεπέρασαν τα 311 εκατ. δολάρια.

1

Πηγή: gr.euronews.com

About gus_maverick