Home / Ειδήσεις / Ο Χρ. Σπίρτζης στο Πρακτορείο FM 104,9 για τα μεγάλα έργα της χώρας

Ο Χρ. Σπίρτζης στο Πρακτορείο FM 104,9 για τα μεγάλα έργα της χώρας

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί» ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9 σετικά με τις αιτιάσεις του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ότι τα μεγάλα έργα φέρουν τη «σφραγίδα» της Ν.Δ.

«Και το λέω αυτό γιατί το είπε, το λέει, στις μεγάλες πόλεις, στην Πάτρα και στη Δυτική Ελλάδα. Το λέει στη Θεσσαλονίκη και θέλει να φορέσει το μανδύα του κεντρώου για να κρύψει την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ. Γι’ αυτό παρουσίασε ότι είναι προοδευτικός, ότι είναι ο άνθρωπος της προόδου και ότι το κόμμα της προόδου είναι η ΝΔ. Και όλα αυτά τα έργα, είπε, έχουν το στίγμα της ΝΔ. Είπε επίσης ότι έχουν σταματήσει οι εργασίες στην Ιόνια Οδό» σημείωσε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12» των δημοσιογράφων Φάνη Γρηγοριάδη και Νίκο Γιώτη.

«Εμείς αυτό που είπαμε είναι ότι όντως μεγάλα έργα φέρουν τη «σφραγίδα» της ΝΔ. Η Θεσσαλονίκη το ξέρει αυτό καλά. Το πρώτο μεγάλο έργο της ΝΔ είναι η υποθαλάσσια της Θεσσαλονίκης, που χωρίς καμία εργασία, ούτε τσαπιά δεν έπεσε, ο ελληνικός λαός χρεώθηκε με ρήτρες 80 εκατ. ευρώ, που σήμερα με τους τόκους έχουν ξεπεράσει τα 120 εκατ. ευρώ. Έχει τη «σφραγίδα» της ΝΔ αυτό το έργο. Τη «σφραγίδα» της ΝΔ έχει το μετρό της Θεσσαλονίκης, με τις διεκδικήσεις που έχουν αφήσει να υπάρχουν, που είναι διπλάσιες από το εκτελεσμένο έργο. Είναι έργο της ΝΔ η παρα-Ιόνια οδός, που είναι τέσσερα σταματημένα έργα με διεκδικήσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ».

«Να σταματήσουν να λένε ψέματα. Τα έργα στην Ιόνια Οδό δεν έχουν σταματήσει» τόνισε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Πιστεύω το χαμόγελο που υπόσχεται ο κ. Μεϊμαράκης να μην αναφέρεται στις έξι εταιρίες, που έχουν πάνω από το 8Ο% των έργων. Και πιστεύω ότι το χαμόγελο θα επιστρέψει στους Έλληνες πολίτες με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές».

Σε ερώτηση για το μετρό της Θεσσαλονίκης, απάντησε ότι το έργο παραλήφθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «πλήρως τελματωμένο» και επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ για τη σύμβαση που είχε υπογράψει ο κ. Σουφλιάς. «Μια ακόμη τέτοιου είδους σύμβαση, που την πληρώνει η Θεσσαλονίκη και η κοινωνία όλης της Β. Ελλάδας και όλη η χώρα όλα αυτά τα χρόνια» είπε, σημειώνοντας την απουσία σοβαρής προεργασίας για τα έργα υποδομής επί των ημερών της.

About m bonsu