Home / Ειδήσεις / Ο Συσσοβίτης ερμηνεύει Μάτεσι -Είναι ένας περιπλανώμενος μπουλουκτζής [εικόνες]

Ο Συσσοβίτης ερμηνεύει Μάτεσι -Είναι ένας περιπλανώμενος μπουλουκτζής [εικόνες]

Ένας αποτυχημένος μπουλουκτζής, ο Μέμος και μια τρομοκρατημένη γυναίκα, η Μερόπη.

Ανθρωποι που δεν πονούν καθόλου ή πονούν πολύ, δεν φοβούνται καθόλου ή φοβούνται υπερβολικά, πρόσωπα χωρίς ξεχωριστή ατομικότητα που εκπροσωπούν κοινωνικούς ρόλους και ψυχισμούς αρχετυπικούς. Και δίπλα τους ο νεκρός μπουλουκτζής Στάμος και η πολλάκις νεκρή καλλιτέχνις Αντώνα, πλάσματα μυθολογικά, σε επικοινωνία με αόρατες δυνάμεις και αγγέλους.

Η παράσταση «Αμάραντα» είναι μια κωμωδία της bijoux de kant σε κείμενα Παύλου Μάτεσι και Γλυκερίας Μπασδέκη που παρουσιάζεται στο FAUST.

Με τους Αλέκο Συσσοβίτη, Μαρία Πανουργιά, Μπέττυ Βακαλίδου, Αλέξανδρο Παπαϊωάννου.

«Όλοι πεινάνε σ’ αυτή την κωμωδία που θα μπορούσε να είναι και θρηνητικός κομμός της αειπαρθένου Ελλάδος. Μια πείνα που πέφτει σαν επιδημία στο στοιχειωμένο αυτό μπουλούκι φέρνοντας γέλια έως δακρύων» αναφέρει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης για το έργο των Παύλου Μάτεσι και Γλυκερίας Μπασδέκη.

Ο Μέμος (Αλέκος Συσσοβίτης) ένας περιφερόμενος μπουλουκτζής, έχει μόλις κηδέψει τον για χρόνια συνεργάτη και σύντροφό του Στάμο (Αλέξανδρος Παπαϊωάννου).

Μην έχοντας συνέλθει ακόμα από την πρόσφατη απώλεια, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του για να ανέβει στη σκηνή και να παίξει για πρώτη φορά μόνος.

Μαζί του, αυτή την παράξενη και ταραγμένη νύχτα, στο παρασκήνιο του τσίρκου, βρίσκεται και η Μερόπη (Μαρία Πανουργιά), πρώην σύζυγος του Στάμου και άσπονδη φίλη του Μέμου.

Μια παράξενη βουή πλησιάζει, το κοινό είναι ταραγμένο και η νεκρή καλλιτέχνις Αντώνα (Μπέττυ Βακαλίδου) αφηγείται τους θανάτους της έναν προς ένα, λίγο προτού βγει ο Μέμος στη σκηνή.

«Α μ ά ρ α ν τ α» στο FAUST
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00
από 22 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: Κανονικό 12 ευρώ, φοιτητικό-ανέργων 10 ευρώ, ατέλειες 5 ευρώ
Διάρκεια: 90 λεπτά

Πηγή: iefimerida.gr

About Andreas Chondros