Home / Διεθνή / Ο πρίγκιπας William πόζαρε για το εξώφυλλο του gay περιοδικού «Attitude» και έγραψε ιστορία

Ο πρίγκιπας William πόζαρε για το εξώφυλλο του gay περιοδικού «Attitude» και έγραψε ιστορία

Ο πρίγκιπας William μόλις έγραψε ιστορία, καθώς έγινε το πρώτο μέλος στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας που φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο ενός περιοδικού που απευθύνεται στην gay κοινότητα.

Ο Δούκας του Cambridge είναι το κεντρικό πρόσωπο στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του δημοφιλούς gay περιοδικού «Attitude».

Λίγο καιρό πριν ο πρίγκιπας είχε καλέσει το Attitude να φέρει μέλη της LGBT+ κοινότητας στα ανάκτορα του Kensington προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για τα τραυματικά βιώματα bullying που έχουν υποστεί και τι επιπτώσεις που είχαν στην ψυχική τους υγεία.

Ο William, πατέρας δύο παιδιών, άκουσε ιστορίες για το πώς το bullying προκάλεσε σημαντική πτώση αυτοπεποίθησης, αυτοκτονικές τάσεις, διατροφικές διαταραχές, κατάθλιψη και, σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, το θάνατο ενός νεαρού άντρα έπειτα από ακούσια υπερβολική δόση.

Ο πρίγκιπας είπε: «Κανείς δεν πρέπει να δέχεται bullying για τη σεξουαλικότητά του ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο και κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίζει αυτό το μίσος που έχουν υποστεί αυτοί οι νέοι άνθρωποι σε όλη τους τη ζωή. Οι νέοι ομοφυλόφιλοι, λεσβίες και τρανσέξουαλ άνθρωποι που γνώρισα μέσω του Attitude είναι αληθινά γενναίοι που μιλούν ανοιχτά (για όλα αυτά) και που δίνουν ελπίδα στους ανθρώπους που περνούν φριχτά εξαιτίας του bullying που δέχονται αυτή τη περίοδο».

«Η δύναμη και η αισιοδοξία τους πρέπει να δίνουν σε όλους μας δύναμη για να στεκόμαστε απέναντι στο bullying όπου κι αν το εντοπίζουμε», συνέχισε ο William. «Έχω να πω αυτό σε κάθε νεαρό άτομο που το διαβάζει αυτό και που έχει δεχθεί bullying για τη σεξουαλικότητά του: μην το ανέχεσαι, μίλησε σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύεσαι, σε ένα φίλο, σε ένα δάσκαλο, στη γραμμή Childline, στο Diana Award ή σε κάποια άλλη υπηρεσία και πάρε τη βοήθεια που χρειάζεσαι. Πρέπει να είσαι περήφανος για αυτό που είσαι και δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι για τίποτα».

prince william victims orlando

Ο ρεπόρτερ του Attitude, Matthew Todd είπε: «Στη καριέρα μου ως συντάκτης του Attitude έχω γνωρίσει γονείς των οποίων το παιδί αυτοκτόνησε ή πέθανε εξαιτίας του bullying που δέχθηκε επειδή ήταν LGBT+ ή ακόμα και επειδή νόμιζαν πως ήταν LGBT+».

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ο μελλοντικός βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου συμφωνεί στο ότι αυτό πρέπει να σταματήσει και θα ενθάρρυνα, συγκεκριμένα, τους γονείς να υψώσουν τις φωνές τους στις κοινότητές τους ώστε να εξασφαλίσουν πως κάθε σχολείο προστατεύει -πραγματικά προστατεύει- όλα τα παιδιά», πρόσθεσε ο Todd.

Μια μέρα πριν κυκλοφορήσει το Attitude με εξώφυλλο με τον William, ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge είχαν υπογράψει ένα λεύκωμα συλλυπητηρίων για τα θύματα του Orlando στην πρεσβεία του Westminster.

prince william victims orlando

 

 

πηγή : huffingtonpost.gr

About Kostas Athanasoulis