Home / Ειδήσεις / Ο δημιουργός του House of Cards ετοιμάζει ταινία για Βασίλισσα Ελισάβετ και Μαρία της Σκωτίας

Ο δημιουργός του House of Cards ετοιμάζει ταινία για Βασίλισσα Ελισάβετ και Μαρία της Σκωτίας

Η Μάργκοτ Ρόμπι είναι σε διαπραγματεύσεις για να υποδυθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ στην ταινία «Mary Queen of Scots» με συμπρωταγωνίστρια την Σίρσα Ρόναν.

Την ταινία των Focus Features και Working Title Films θα σκηνοθετήσει η Τζόσι Ρουρκ. Την παραγωγή έχουν αναλάβει από τη Working Title Films οι Τιμ Μπέβαν, Έρικ Φέλνερ και Ντέμπορα Χέιγουρντ.

Ο δημιουργός της σειράς «House of Cards», Μπο Γουίλιμον γράφει το σενάριο βασισμένο στο βιβλίο του Τζον Γκάι «The True Life of Mary Stuart».

Η Σίρσα Ρόναν υποδύεται τη Μαρία Στιούαρτ

Στην κινηματογραφική ταινία η Ρόναν θα είναι η Μαρία, Βασίλισσα των Σκώτων, γνωστή ως Μαρία Στιούαρτ ή Μαρία Α’ της Σκωτίας, η οποία έζησε μία θορυβώδη ζωή.

Η Μαρία νόμιμο τέκνο του Ιακώβου Ε΄ βασιλιά της Σκωτίας, ήταν έξι ημερών όταν ο πατέρας της απεβίωσε και η ίδια ανέβηκε στο θρόνο.
Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας στη Γαλλία, παντρεύτηκε τον διάδοχο του γαλλικού θρόνου, Φραγκίσκο, ο οποίος πέθανε νωρίς και η Μαρία επέστρεψε στη Σκωτία όπου βρέθηκε στο επίκεντρο συνωμοσιών.
Αποτυχημένοι γάμοι, απόπειρες δολοφονίας, φυλάκιση και η σοβαρή ρήξη με την ξαδέλφη της, βασίλισσα Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας θα προβάλλονται στην κινηματογραφική ταινία.

Μετά την επιτυχία των ρόλων της στις ταινίες «Ομάδα Αυτοκτονίας» και «Ο Λύκος της Wall Street» η γεννημένη στην Αυστραλία Ρόμπι θα προσθέσει έναν ακόμη ρόλο κύρους στο βιογραφικό της.

Η Μάργκοτ Ρόμπι υποδύεται την Ελισάβετ 

Η 26χρονη Μάργκοτ Ρόμπι παίζει στην ταινία της Fox Searchlight’s «Goodbye Christopher Robin» το ρόλο της Δάφνης, συζύγου του συγγραφέα της παιδικής σειράς βιβλίων «Γουίνι το Αρκουδάκι» Α.Α Μίλνε.

 

About Andreas Chondros