Home / ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ / Ούτε καν κοντά στην «επική» χρονιά που περίμενε η Tesla

Ούτε καν κοντά στην «επική» χρονιά που περίμενε η Tesla

«Έχουμε εξαιρετική ζήτηση για το τέταρτο τρίμηνο και αναμένουμε να πουλήσουμε κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζουμε για όσο μπορούμε να δούμε στο μέλλον. Χτυπήστε ξύλο, φαίνεται ότι θα έχουμε ένα επικό τέλος της χρονιάς».
Ο Έλον Μασκ είχε διαβεβαιώσει με αυτόν τον τρόπο τους μετόχους της Tesla πριν από περίπου δύο μήνες ότι το 2022 θα έκλεινε «επικά», προσπαθώντας να καθησυχάσει τα πνεύματα μετά την ανακοίνωση των πωλήσεων του τρίτου τριμήνου, οι οποίες διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

Το έτος πλέον πλησιάζει στο τέλος του και η υπόσχεση του Μασκ φαίνεται πολύ μακρινή από την πραγματικότητα. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει υποχωρήσει κάτω από τα 500 δισ. δολάρια για πρώτη φορά από το 2020.
Εκτός από την αύξηση των επιτοκίων και τους φόβους για ύφεση στις ΗΠΑ, οι παράγοντες που θα μπορούσαν να επιτείνουν την καθοδική τάση της Tesla περιλαμβάνουν:

Τα προβλήματα ζήτησης στην Κίνα, όπου η Tesla προχώρησε σε μείωση των τιμών, αναθεώρηση των προβλέψεων επί τα χείρω σε ό,τι αφορά την παραγωγή, ακόμη και σε προβολές διαφημίσεων μέσω ενός τοπικού τηλεοπτικού σταθμού – κάτι στο οποίο σύμφωνα με το Bloomberg ο Μασκ ήταν ανέκαθεν αντίθετος.
Η ενασχόληση του Μασκ με το Twitter, η οποία θορύβησε εξ αρχής τους επενδυτές όχι μόνο εξαιτίας της κακής εικόνας που σχηματίζει για τον επικεφαλής, αλλά και από πρακτική σκοπιά. Ο Μασκ έχει υποσχεθεί ότι θα διασφαλίσει, ώστε οι μέτοχοι της Tesla να επωφεληθούν από τη συμφωνία με την Twitter σε βάθος χρόνου.

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, η Tesla παραμένει κυρίαρχη εταιρεία ηλεκτροκίνησης στον κόσμο, με καινοτομίες όχι μόνο στον τομέα της κατασκευής αυτοκινήτων, αλλά και της παραγωγής μπαταριών και της τεχνολογίας φόρτισης. Η εταιρεία πούλησε 930.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο εννεάμηνο του 2022, ενω η Ford φερειπείν στο ίδιο διάστημα πούλησε 41.000.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Σάλος στο Twitter: Μπλόκαρε λογαριασμούς δημοσιογράφων που καλύπτουν τον Elon Musk
«Από το πρωί ως το βράδυ»: Ο Elon Musk «σκοτώνεται» στη δουλειά
Μαζική φυγή από τη μετοχή της Tesla: Μεγάλος ο «λογαριασμός» για τον Μασκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview