Home / Προτεινόμενα / Ομόλογα: H μεγαλύτερη πτώση 40 ετών για α΄εβδομάδα έτους στις γερμανικές αποδόσεις

Ομόλογα: H μεγαλύτερη πτώση 40 ετών για α΄εβδομάδα έτους στις γερμανικές αποδόσεις

Πτώση σημείωσαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του ευρώ στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, στον απόηχο των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς τα επιμέρους στοιχεία έδειξαν μικρότερο ρυθμό αύξησης των μισθών. Πολύ περισσότερο, οι προσδοκίες για πιο ήπιο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη οδήγησαν τις αποδόσεις των γερμανικών 10ετών στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση σε διάρκεια 40 ετών για πρώτο πενθήμερο έτους. 
Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς περιορίστηκε 11 μονάδες βάσης στη σημερινή συνεδρίαση, στο 2,20%, που σηματοδοτεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Δεκεμβρίου, ενώ σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε 36 μονάδες βάσης, στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αποκλιμάκωση από τα τέλη Οκτωβρίου και σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση σε διάρκεια πρώτης εβδομάδας του έτους από το 1977. 

Τα τελευταία στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία διατήρησε τον υψηλό ρυθμό αύξησης των θέσεων εργασίας το Δεκέμβριο. «Τα ομόλογα συνέχισαν το ράλι τους επειδή η επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των ωριαίων αποδοχών υποδηλώνει ότι θα συνεχιστούν οι τάσεις αποκλιμάκωσης κάνοντας πιο εύκολο το έργο της Φέντεραλ Ριζέρβ στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού», ανέφερε ο Ρόχαν Κάνα, στρατηγικός αναλυτής της UBS. 
Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη που ανακοινώθηκαν νωρίτερα και τα οποία έδειξαν μεγαλύτερη του αναμενομένου μείωση, χάρη στην πτώση των τιμών ενέργειας. Το σκηνικό αυτό δημιουργεί ελπίδες ότι η ΕΚΤ ενδεχομένως να είναι λιγότερο επιθετική απ΄ό,τι αναμένεται, σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Μαγκουάιρ, στρατηγικός αναλυτή της Radobank.

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς περιορίστηκε περισσότερο από 50 μονάδες βάσης σε εβδομαδιαία βάση, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση διαμορφώθηκε στο 4,19% με πτώση 14 μονάδων βάσης, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Δεκεμβρίου.  
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς περιορίστηκε 14 μονάδες βάσης, στο 3,57%.
 moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview