Home / Πολιτική / Ολοκληρώθηκαν μετά από 3 ώρες οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας- Τουρκίας

Ολοκληρώθηκαν μετά από 3 ώρες οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας- Τουρκίας

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας- Τουρκίας με την ελληνική αποστολή να αποχωρεί από το παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ. Ξεκίνησαν περίπου στις 11 η ώρα και διήρκησαν περίπου 3 ώρες. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Αθήνας ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών ολοκληρώθηκε και συμφωνήθηκε όπως ο επόμενος γύρος λάβει χώρα στην Αθήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε λίγη ώρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θα εκδώσει μια ανακοίνωση για το αποτέλεσμα και στη συνέχεια θα υπάρξουν κι άλλες επαφές μεταξύ των δυο πλευρών. 

Στη φάση αυτή των διερευνητικών επαφών συμμετείχε και ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν κι γι’ αυτό θεωρείται ότι η προεδρία προσπάθησε να δώσει τον τόνο, ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι συζητήθηκε. 

Στο μεταξύ, τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναμένεται να ενημερώσουν άμεσα την Αθήνα για το περιεχόμενο των συνομιλιών. 

Σημειώνεται ότι οι διερευνητικές επαφές δεν είναι διαπραγματεύσεις, αλλά άτυπες συζητήσεις που καταγράφονται οι θέσεις της κάθε πλευράς. 

Οι ανακοινώσεις πάντως που αναμένονται από τα υπουργεία Εξωτερικών δε θα αφορούν τόσο στο περιεχόμενο των επαφών τους, αλλά αν θα υπάρξει επόμενος γύρος στην Αθήνα.   

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr