Home / Αθλητισμός / Οι Κινέζοι προσφέρουν 150 εκατ. στην Ντόρτμουντ και 41 εκατ. στον Ομπαμεγιάνγκ!

Οι Κινέζοι προσφέρουν 150 εκατ. στην Ντόρτμουντ και 41 εκατ. στον Ομπαμεγιάνγκ!

Απίστευτα ποσά

Δεν έχουν προηγούμενο αυτά που κάνουν οι Κινέζοι στην ποδοσφαιρική μεταγραφική αγορά δημιουργώντας συνεχώς νέα ρεκόρ

Αυτή τη φορά, χτύπησαν την πόρτα της Ντόρτμουντ προσφέροντας το εξωπραγματικό ποσό των 150 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Πιέρ Ερίκ Ομπαμεγιάνγκ!

Η ομάδα που κατέθεσε αυτήν την ασύλληπτη πρόταση είναι η Σανγκάη Σιπγκ, η οποία δίνει ταυτόχρονα συμβόλαιο 41 εκατ. ευρώ ετησίως στον ποδοσφαιριστή που –αν κλείσει το deal- θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος στον κόσμο! Μιλάμε, δηλαδή, για προσφορά που ανήκει σε άλλη… στρατόσφαιρα: 800.000 ευρώ την εβδομάδα!

Λίγο μεγαλύτερη από το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Τέβες στην Σαγκάη Σενχούα: 38 εκατ. ευρώ ετησίως!

Η Σανγκάη Σιπγκ απέκτησε πριν από λίγες ημέρες και τον Βραζιλιάνο Όσκαρ από την Τσέλσι, καταβάλλοντας 25 εκατ. ετησίως στον παίκτη και 61 εκατ. ευρώ στον αγγλικό σύλλογο. Ποσό μεταγραφής που αποτελεί ρεκόρ για το κινεζικό ποδόσφαιρο και το οποίο θέλει τώρα να καταρρίψει η ίδια η Σανγκάη Σιπγκ με τα 150 εκατ. για τον Ομπαμεγιάνγκ.

Η Σανγκάη Σιπγκ έχει επίσης και τον Βραζιάνο Χουλκ για τον οποίο έδωσε 55 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει από τη Ζενίτ.
Και αν πάρει και τον Ομπαμεγιάνγκ θα γίνει μάλλον η ισχυρότερη ομάδα στο πρωτάθλημα που ξεκινάει τον Μάρτιο.

Η εισβολή των Κινέζων στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι ισοπεδωτική. Στόχος τους με τα… ατελείωτα λεφτά που διαθέτουν είναι όχι μόνο να μπουν στον χάρτη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αλλά να κυριαρχήσουν σύντομα σε αυτόν.

About Kostas Athanasoulis