Home / Διεθνή / Βίντεο σοκ από την Ινδία: Σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα, οι περαστικοί δεν αντιδρούν

Βίντεο σοκ από την Ινδία: Σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα, οι περαστικοί δεν αντιδρούν

Οι Αρχές αντιμετωπίζουν επικρίσεις ότι δεν έχουν πράξει τα δέοντα για να σταματήσουν τις σεξουαλικές κακοποιήσεις γυναικών. Δεκάδες έγιναν την παραμονή της πρωτοχρονιάς (Vid)

Αναφορές για σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος γυναικών το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς στην ινδική πόλη Μπανγκαλόρ έχουν προκαλέσει σάλο αντιδράσεων εντός και εκτός της χώρας.

Η πόλη Μπανγκαλό αποτελεί έδρα εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και βρίσκεται στα νότια της Ινδίας.

Οι επιθέσεις, παρόμοιες με αυτές που είχαν σημειωθεί πέρυσι την ίδια ημέρα εναντίον γυναικών σε πολλές γερμανικές πόλεις, σόκαραν την ινδική κοινή γνώμη μιας και η συγκεκριμένη πόλη είναι κοσμοπολίτικο κέντρο στο οποίο κατοικούν μορφωμένοι επαγγελματίες, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να αισθάνονται ασφαλέστερες σε σχέση με άλλες περιοχές, όπως το Νέο Δελχί.

Το παρακάτω βίντεο είναι ενδεικτικό. Δύο άντρες προσπαθούν να βιάσουν μια γυναίκα, την ώρα που στο βάθος άλλοι περαστικοί κοιτάζουν χωρίς να αντιδρούν. Η γυναίκα αντιστέκεται και οι δράστες την χτυπούν και την πετούν στο δρόμο. Η εν λόγω γυναίκα δεν κατέθεσε σε αστυνομικό τμήμα και οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Πολλές νέες γυναίκες δέχθηκαν επίσης ανάλογες επιθέσεις στις 31 Δεκεμβρίου την ώρα που γιόρταζαν την έλευση του νέου έτους.

Σάλος έχει ξεσπάσει από τις δηλώσεις του δημάρχου της πόλης Μπανγκαλόρ όπου έλαβαν χώρα οι μαζικές επιθέσεις. Ο ίδιος ανέφερε πως οι γυναίκες “αντιγράφουν τον δυτικό τρόπο, όχι μόνο σε επίπεδο νοοτροπίας αλλά και ντυσίματος”, νομιμοποιώντας τα κρούσματα βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Όπως αναφέρει ο Guardian, τα σεξουαλικά εγκλήματα συνηθίζονται στη χώρα καθώς η Εθνική Υπηρεσία Καταγραφής Εγκλημάτων αναφέρει ότι πάνω από 34.000 βιασμοί σημειώθηκαν το 2015. Συχνά οι γυναίκες που θυματοποιούνται αποφεύγουν να καταγγείλουν τέτοιου είδους εγκλήματα, φοβούμενες τον κοινωνικό στιγματισμό.

πηγή : news247.gr

About Kostas Athanasoulis