Home / Αθλητισμός / ΑΕΚ / Οι καλύτερη 11αδα της 10ης αγωνιστικής (pics)

Οι καλύτερη 11αδα της 10ης αγωνιστικής (pics)

Πάει και αυτή η… στροφή του πρωταθλήματος. Η 10η για την ακρίβεια και έτσι φτάσαμε τον διψήφιο αριθμό σε ένα πρωτάθλημα που έχει τις συγκινήσεις του τόσο στην ζώνη του υποβιβασμού, όσο και στις πρώτες θέσεις, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό που έχει καταφέρει να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 8 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Όσον αφορά τα παιχνίδια το Σάββατο αρχικά ο εντυπωσιακός Πανιώνιος πέτυχε μια ακόμα νίκη επικρατώντας με 2-1 του Πλατανιά και είναι μόνος τρίτος, η Καλλονή με την Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2, ενώ στο τρίτο ματς ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Περιστέρι επικρατώντας με 2-1 του Ατρομήτου.

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς επικράτησε άνετα με 2-0 του Ηρακλή, Λεβαδειακός και Βέροια έμειναν στο 1-1, ο Πανθρακικός πήρε σημαντικό βαθμό στη Τούμπα με το εντυπωσιακό 3-3, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης άλωσε το ΟΑΚΑ νικώντας με 1-0 την ΑΕΚ. Η αγωνιστική έκλεισε την Δευτέρα με τη νίκη του Παναιτωλικού επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1.

Η δέκατη αγωνιστική δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν και τόσο άσχημη, καθώς μπήκαν όχι ένα και δύο αλλά 24 γκολ, ενώ υπήρξαν και παιχνίδια με αγωνία και ανατροπές. Εμείς όπως κάνουμε συνέχεια μετά από το τέλος της κάθε… στροφής, έτσι και σήμερα θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την καλύτερη ενδεκάδα με παίκτες που ξεχώρισαν το τριήμερο που μας πέρασε.

Φυσικά και θα υπάρχουν αντιρρήσεις, καθώς δεν γίνεται να τους χωρέσεις όλους, όμως 11 πρέπει να παίζουν. Όσον αφορά το σύστημα για πρώτη φορά θα αφήσουμε το αγαπημένο μας 4-2-3-1 και θα πάμε στο 4-4-2, ενώ από κάθε ομάδα μπορούν να μπαίνουν το πολύ δύο παίκτες. Το ξαναλέμε. Το πολύ δύο παίκτες από κάθε ομάδα.

Τερματοφύλακας

Κυριακίδης: Έκανε τα πάντα για να νικήσει ο Παναιτωλικός

Ξεκινάμε με την θέση του τερματοφύλακα, εκεί που για την 10η αγωνιστική ο… εκλεκτός είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ο Δημήτρης Κυριακίδης. Ο πορτιέρο του Παναιτωλικού ήταν το λιγότερο εντυπωσιακός στο ματς με τον ΠΑΣ κάνοντας τουλάχιστον τέσσερις καταπληκτικές αποκρούσεις και συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να νικήσει η ομάδα του μετά την 3η αγωνιστική. Ε τι άλλο να κάνει για να βρεθεί στην βασική ενδεκάδα;

Αριστερό μπακ

Παπαγεωργίου: Και μόνο η γκολάρα του έφτανε

Η αλήθεια είναι πως σε ένα ματς που έληξε με 3-3 δεν μπορείς να πεις πως ξεχώρισε αμυντικός για να παίξει στην βασική ενδεκάδα. Ωστόσο δεν γίνεται να μην μπει ο Θανάσης Παπαγεωργίου. Και δεν γίνεται γιατί με την γκολάρα που έβαλε στο 25′ έφερε το ματς στα ίσια και έδειξε στον ΠΑΟΚ πως ο Πανθρακικός θα είναι πολύ σκληρό καρύδι. Αμυντικά βέβαια όπως σχεδόν όλοι οι αμυντικοί της συγκεκριμένης αναμέτρησης δεν θα λέγαμε πως τα πήγαν και τόσο καλά, όμως και μόνο λόγω του γκολ μπαίνει στην ομάδα.

Δεξί μπακ

Τσαμπούρης: Η επέμβαση της αγωνιστικής

Και ο δεξιός οπισθοφύλακας δεν θα μπορούσε κανονικά να είναι στην ομάδα, καθώς προέρχεται από ένα παιχνίδι που έληξε 2-2. Ωστόσο ο Σάββας Τσαμπούρης μπορούμε να πούμε πως έκανε την επέμβαση της αγωνιστικής και μόνο και μόνο γι’αυτό αξίζει να μπει. Συγκεκριμένα στο 40′ κατάφερε να κόψει το σουτ του Ντιμιτρόφ πάνω στην γραμμή και να σώσει την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. Συνολικά πάντως δεν του έλειψε το πάθος, όπως και σε κάθε αγώνα που δίνει το παρών.

Κεντρικός αμυντικός

Σανκαρέ: Δεν κουνιέται με τίποτα ο Σενεγαλέζος

Καλός ο Μπαντής, ακόμα καλύτερος ο Μπερτόλιο, εξαιρετική λύση ο Μάσα ή ο Παπαδόπουλος, αλλά σε ένα ακόμα παιχνίδι από τους πρωταγωνιστές του Αστέρα ήταν ο Χαλιφά Σανκαρέ. Ο κεντρικός αμυντικός από την Σενεγάλη ήταν ανίκητος στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να μείνει το μηδέν και με το γκολ του Παπαδόπουλου να έρθει το διπλό στο ΟΑΚΑ. Έκανε όχι μία και δύο, αλλά 10 επεμβάσεις, ενώ δεν πρέπει να έχασε ούτε μισή μονομαχία από παίκτη της Ένωσης σε μια ακόμα επιβλητική του εμφάνιση. Με τέτοιον Σανκαρέ πάντως είναι λογικό ο Αστέρας να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και να βρίσκει το γνωστό του καλό πρόσωπο.

Κεντρικός αμυντικός

Σάντσεθ: Αρχίζει να δείχνει γιατί αποκτήθηκε

Το καλοκαίρι θεωρήθηκε για τον Παναθηναϊκό μια από τις πιο σημαντικές μεταγραφές, κάτι απολύτως λογικό αν κρίνουμε πως μιλάγαμε για έναν παίκτη που είχε μεγάλη καριέρα στην Πριμέρα και μάλιστα σε ομάδες όπως η Μάλαγα. Αρχικά όμως ο Σέρχιο Σάντσεθ δεν είχε την εικόνα που όλοι στο «τριφύλλι» θα περίμεναν, μετά τραυματίστηκε αλλά στα τελευταία λεπτά αρχίζει να δείχνει το γιατί αποκτήθηκε. Ειδικά στο Περιστέρι ο Ισπανός ήταν η εγγύηση που χρειάζεται η άμυνα των «πράσινων». Δεν έχασε ούτε μία προσωπική μονομαχία και συνολικά ήταν από τους καλύτερους στην αναμέτρηση βοηθώντας την ομάδα του Στιβ Ρούτερ να πάρει μια σημαντική νίκη.

Αμυντικό χαφ

Μιλιβόγεβιτς: Ξεκλείδωσε την άμυνα του Ηρακλή

Όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα σήμερα αλλάξαμε το σύστημα και από το 4-2-3-1, θα κατεβάσουμε την ομάδα με 4-4-2. Σε αυτό βασικό αμυντικό χαφ θα βάλουμε τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς τον μοναδικό θα λέγαμε παίκτη που ξεχώρισε από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή. Οι Πειραιώτες αν και έπαιξαν ίσως το χειρότερο φετινό τους παιχνίδι επικράτησαν με 2-0, με τον Σέρβο αμυντικό μέσο να είναι αυτός που με σουτ μέσα από την περιοχή… ξεκλείδωσε την άμυνα του «γηραιού, ενώ και συνολικά είχε μία καλή παρουσία.

Δεκάρι

Ρουσκουγιέδα: Ο παίκτης-διαφορά στο Αγρίνιο

Ναι στον αγώνα του Παναιτωλικού με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Κυριακίδης… κατέβασε ρολά. Ναι ο Μαρκόφσκι πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ κάνοντας το 2-0. Ωστόσο ο παίκτης που ξεχώρισε με την παρουσία του και προσέφερε πλούσιο θέαμα ήταν ο Σεμπάστιαν Ρουσκουγιέδα. Ο Αργεντίνος μέσος στα 71 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός, έκανε την ασίστ στο γκολ του Μαρκόφσκι ενώ μόλις βγήκε αλλαγή η απουσία του φάνηκε με τους Αγρινιώτες να κατεβάζουν ταχύτητα. Αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, τα… καναρίνια μπορούν να ελπίζουν για κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που έχουν ως τώρα πετύχει.

Αριστερό εξτρέμ

Ροντρίγκες: Με διαφορά ο καλύτερος του ΠΑΟΚ

Η αλήθεια είναι πως από την πρώτη στιγμή που αποκτήθηκε από τον «δικέφαλο» πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά και σίγουρα καλύτερος από τους άλλους (εκτός Μπερμπάτοφ βέβαια ως όνομα πάντα). Ο λόγος για τον Γκάρι Ροντρίγκες που και απέναντι στον Πανθρακικό ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά για τον ΠΑΟΚ. Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι πέτυχε δύο γκολ και συνολικά ήταν συνεχής πηγή κινδύνου για την άμυνα του Πανθρακικού, αλλά δυστυχώς για την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ ήταν και απελπιστικά μόνος με συνέπεια να χαθούν δύο πολύτιμοι βαθμοί μετά το 3-3.

Δεξί εξτρέμ

Μπαϊκαρά: Έκανε… πλάκα στην άμυνα του ΠΑΟΚ

Στην άλλη πλευρά ή για την ακρίβεια στην ίδια μας και ήταν στο ίδιο ματς, έχουμε τον Ντενίζ Μπαϊκαρά, τον άνθρωπο που έκανε ότι ήθελε την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός ήταν απολαυστικός στη Τούμπα. Πέτυχε δύο γκολ με ωραίες προσπάθειες, ενώ κέρδισε και πέναλτι το οποίο δεν δόθηκε από τον Δημητρόπουλο, σε μια φάση που ωστόσο θα λέγαμε πως φταίει και ο ίδιος μιας και ανατρέπεται πεντακάθαρα αλλά χωρίς κανείς να καταλάβει τον λόγο συνεχίζει και πέφτει μετά από ένα βήμα αντικρίζοντας κίτρινη για θέατρο. Συνολικά ο Μπαϊκαρά με δεδομένη και την δυναμικότητα του αντιπάλου θα λέγαμε άνετα πως είναι και ο πολυτιμότερος της 10ης αγωνιστικής.

Σέντερ φορ

Παπαδόπουλος: Ο… κίλερ του ΟΑΚΑ

Στην άμυνα οι Σανκαρέ και Μπαντής κράτησαν το μηδέν για τον Αστέρα, αλλά για να έρθει αυτή η μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ χρειαζόταν και γκολ. Αυτό το πέτυχε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Πριν από αυτό ο Παπ είχε σκοράρει και πάλι, με το γκολ να ακυρώνεται για επιθετικό φάουλ που έκανε συμπαίκτης του και όχι ο ίδιος. Αν πάντως ο Παπαδόπουλος αρχίζει να βρίσκει πιο συχνά δίχτυα, θα ανέβει ακόμα περισσότερο και ο Αστέρας που η αλήθεια είναι πως στο ξεκίνημα είχε μείνει πίσω, αλλά το τελευταίο διάστημα βρίσκει για τα καλά τον δρόμο του.

Σέντερ φορ

Μπεργκ: Ο απόλυτος σταρ…

Ό,τι και να γράψεις για τον παίκτη αυτό είναι λίγο. Σε κάθε αγώνα, ακόμα και σε αυτούς που δεν παίζει όπως πραγματικά μπορεί, ο Μάρκους Μπεργκ δείχνει γιατί οι φίλοι του Παναθηναϊκού τον λατρεύουν και κυρίως δείχνει γιατί είναι ο άλφα και το ωμέγα του «τριφυλλιού». Και στο Περιστέρι ο Σουηδός ήταν εντυπωσιακός. Όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε, αλλά για την συνολική του παρουσία. Με το κέντρο να μην έχει και την καλύτερη επίδοση, ο Μπεργκ γυρνούσε πίσω και έφτιαχνε το παιχνίδι της ομάδας του Στιβ Ρούτερ. Έκανε τρεις ασίστ πάρε-βάλε στον Καρέλη (έβαλε την μία), ενώ πέτυχε και το νικητήριο γκολ σε μια πραγματικά γεμάτη και εξαιρετική παρουσία. Μια ακόμα θα λέγαμε απλά ειδικά το παιχνίδι απέναντι στο Περιστέρι το είχε ανάγκη και ο ίδιος κυρίως για να ανέβει ψυχολογικά.

http://www.gazzetta.gr/

About gus_maverick