Home / Πολιτική / «Οι διεθνείς καπιταλιστές και το ντόπιο καθεστώς επιχειρούν να συντρίψουν το ΣΥΡΙΖΑ»

«Οι διεθνείς καπιταλιστές και το ντόπιο καθεστώς επιχειρούν να συντρίψουν το ΣΥΡΙΖΑ»

«Πολιτικό δημοσιογραφικό ρουλεμάν που επιχειρεί σήμερα να ρίξει στα σκυλιά τον Γιάνη Βαρουφάκη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τη Νάντια Βαλαβάνη», κατήγγειλε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Αντώνης Νταβανέλος. «Απαιτώ από το Μαξίμου να ασκήσει τη δύναμη που έχει για να ξεσκίσει αυτό το ρουλεμάν», τόνισε ο κ. Νταβανέλος.

Είπε ακόμη ότι αυτή τη συμφωνία οι διεθνείς καπιταλιστές και το ντόπιο καθεστώς επιχειρούν σήμερα να τη φορτώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ για να τον συντρίψουν στη συνέχεια. «Τέτοιες αντιμεταρρυθμίσεις πάντα τις πασάρανε σε σοσιαλδημοκράτες και μετά συντριβήκανε. Μας τις πασάρουν και θα τσακίσουν το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε.

Στο ερώτημα αν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο αποτροπής της συμφωνίας, είπε ότι υπήρξε το σχέδιο Α?, το οποίο έχει περιγράψει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σχέδιο το οποίο αναφερόταν σε μονομερείς ενέργειες και χρηματοδότησή τους με στάση πληρωμών, με φορολογία του συσσωρευμένου πλούτου. «Αυτά τα εξέφραζε το σύνθημα ?καμία θυσία για το ευρώ?, που ήταν σχέδιο για την υπεράσπιση του λαού», είπε ο Αντώνης Νταβανέλος που κατήγγειλε την ύπαρξη «περίκλειστου κόμματος μέσα στο κόμμα, αυτό το περίκλειστο κόμμα που πήρε τις αποφάσεις».

About totritomati