Home / Ειδήσεις / «ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ έχουν το θράσος να πετούν λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ»

«ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ έχουν το θράσος να πετούν λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ»

Σκληρή απάντηση για τις κατηγορίες τους για «δήθεν προσλήψεις» δίνουν πηγές της Κουμουνδούρου σε ΝΔ και Ποτάμι. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «η ΝΔ και το ΠΟΤΑΜΙ έχουν το θράσος να πετούν λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν δημιουργία «κομματικού κράτους», ενώ γνωρίζουν ότι όλα τα σχετικά στοιχεία διαψεύδουν πλήρως τους ισχυρισμούς τους».

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπάθησε να βάλει τέλος στο πελατειακό κράτος των προηγούμενων κυβερνήσεων, σεβάστηκε το δημόσιο χρήμα και προέβη σε δραστική περιστολή των δαπανών που αφορούν στη λειτουργία των πρωθυπουργικών και υπουργικών οργάνων.

Επιπλέον, ότι η κυβέρνηση περιόρισε δραστικά τη δαπάνη του Δημοσίου και προχώρησε σε δημοσιονομικό εξορθολογισμό. Μείωσε σημαντικά το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων, των ειδικών συμβούλων και των ειδικών συνεργατών, ιδίως σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Τέλος, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι αντίθετα η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προχωρήσει σε απολύσεις και χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων σε κρίσιμους τομείς, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του δημοσίου τομέα αλλά και στην συνολικότερη απαξίωση του, που οδηγεί νομοτελειακά στις ιδιωτικοποιήσεις και την επιβάρυνση του πολίτη.

About m bonsu