Home / Διεθνή / «Να μην ενδώσουν στο φόβο και τον στιγματισμό»

«Να μην ενδώσουν στο φόβο και τον στιγματισμό»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα τους συμπατριώτες του “να μην ενδώσουν στον πειρασμό της αναδίπλωσης”, “το φόβο”, “τις υπερβολές ούτε την υστερία” μετά τις επιθέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Παρίσι.

Η ειδική αντιτρομοκρατική επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σεν-Ντενί, στα βόρεια προάστια του Παρισιού “μας επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι είμαστε σε πόλεμο, σε έναν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας η οποία αποφάσισε να μας κηρύξει τον πόλεμο”, πρόσθεσε σε ομιλία που απηύθυνε στους δημάρχους των γαλλικών πόλεων.

“Μέσω του τρόμου, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος θέλει να ενσταλάξει, με τις σφαγές του, το δηλητήριο της καχυποψίας, του στιγματισμού, της διχόνοιας. Δεν ενδίδουμε στον πειρασμό της αναδίπλωσης, ούτε ενδίδουμε στο φόβο, τις υπερβολές, την υστερία”.

Ο πρόεδρος Ολάντ πρόσθεσε “ότι δημοτικοί αστυνομικοί, ως ενισχύσεις της αστυνομίας και της χωροφυλακής, θα μπορούν να εξοπλιστούν με όπλα από τα διαθέσιμα αποθέματα της εθνικής αστυνομίας. Στη Γαλλία, οι 3.900 δημοτικοί αστυνομικοί είναι κατά κανόνα άοπλοι.

About m bonsu