Home / Αθλητισμός / Νίκησε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Ζολνόκι.

Νίκησε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Ζολνόκι.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έβαλε… δύσκολα στον εαυτό της, αφού δεν μετουσίωσε όπως έπρεπε το εκρηκτικό ξεκίνημα, αλλά εν τέλει υπέταξε δύσκολα την μαχητική Ζολνόκι. Ντούβνιακ (17π.) και Τέπιτς (16π.) ήταν οι επιθετικές… αιχμές του αγχωμένου ΠΑΟΚ, ο οποίος στο φινάλε πήρε αυτά που ήθελε από τον κακό, αλλά ψύχραιμο από τις βολές, Κώστα Βασιλειάδη (7π., με 1/7 τρίποντα, αλλά 6/6 βολές).

Πάντως, ο ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα ο Ντούβνιακ ξεκίνησαν… καυτοί! Στο 3′ το ταμπλό έγραφε 11-0, με οκτώ πόντους του Σέρβου, με τους γηπεδούχους να δείχνουν έτοιμοι να μετατρέψουν το ματς σε περίπατο, αφού έφτασαν και στο +18 στο 8′ (24-6). Εκεί ήρθε η (πρώτη) απάντηση των φιλοξενούμενων, που συμμάζεψαν την άμυνά τους και με δικό τους σερί 11-0 επανήλθαν (24-17, 12′). Αυτή η προειδοποίηση έφερε το «ασπρόμαυρο» 6-0 (30-17), αλλά οι δύο αντίπαλοι πήγαν στην ανάπαυλα με +5 για τον ΠΑΟΚ (37-32), προμηνύοντας μάχη στην επανάληψη.

Οπερ και εγένετο, καθώς το 42-32 του 21:30” μετατράπηκε με επιμέρους 3-14 στο πρώτο ουγγρικό προβάδισμα (45-46, 25′) από το κρεσέντο του Κραφτ. Ο «δικέφαλος» παρασύρθηκε από το γρήγορο παιχνίδι της Ζολνόκι και το ματς απέκτησε χαρακτηριστικά… θρίλερ. Οι πόντοι έμπαιναν με το σταγονόμετρο και οι γηπεδούχοι μπήκαν στην τελευταία περίοδο με +2 χάρη σε καλάθι του Χάτσερ (54-52).

Η μάχη κορυφώθηκε στην τελική ευθεία, με την ελληνική ομάδα να διατηρεί μικρό προβάδισμα χάρη στα τρίποντα Λιάπη και Τέπιτς (62-60, 33′) και να χτίζει +4 (66-62) με συνεχόμενες βολές (36′). Ομως, αντίστοιχα από τη γραμμή απάντησε η Ζολνόκι, η οποία πέρασε μπροστά (66-67), 97 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και οι βολές τελικά έκριναν το νικητή.

O Βασιλειάδης με 2/2 βολές έκανε το 68-67 (-50”), το χαμένο αμυντικό ριμπάουντ έγινε καλάθι από τον Κραφτ (68-69, -32”), αλλά στο φινάλε… μίλησε η ψυχραιμία του Βασιλειάδη, ο οποίος υπέγραψε από τη γραμμή με συνολικά 6/6 βολές τη νίκη του ΠΑΟΚ (72-69) στην συγκλονιστική πρεμιέρα του «δικεφάλου» στη διοργάνωση.

Η διαιτησία: Οι διαιτητές παρότι το παιχνίδι κρίθηκε στο φινάλε, αποδείχθηκαν σωστοί στις αποφάσεις τους. Δύο φορές όπου κατέφυγαν στο instant replay για καλάθια της Ζολνόκι, σωστά δεν τα μέτρησαν, ενώ σωστή ήταν και η απόφασή τους για τα βήματα στον Βοϊβόντα όταν το σκορ ήταν στο 70-69 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Ο MVP: Ο Σούλης Μαρκόπουλος ήθελε να δει δυνατό ξεκίνημα από την ομάδα του, κάτι που έγινε, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Τα πρώτα σουτ που μπήκαν έδωσαν ψυχολογία στον ΠΑΟΚ, όμως στη συνέχεια η ελληνική ομάδα εγκλωβίστηκε στον γρήγορο και… βιαστικό ρυθμό που επέβαλαν οι Ούγγροι, χωρίς να καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα. Παρ’ όλα αυτά, στο τέλος ο «δικέφαλος» επικράτησε, αφού το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Η εξέδρα: Η Πυλαία δεν γέμισε, καθώς το όνομα του αντιπάλου δεν… τράβηξε. Παρ’ όλα αυτά οι περίπου 2.000 που βρέθηκαν στην εξέδρα συμπαραστάθηκαν θερμά στον ΠΑΟΚ, έχοντας την ευκαιρία να δουν τις νέες εντυπωσιακές φανέλες της ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 37-32, 54-52, 72-69.

Πηγή: http://www.sdna.gr/

About gus_maverick