Home / Ελλάδα / Μπακογιάννη σε Γιούνκερ: Η Βουλή έχει ευρωπαϊκή πλειοψηφία για να περάσει τη συμφωνία

Μπακογιάννη σε Γιούνκερ: Η Βουλή έχει ευρωπαϊκή πλειοψηφία για να περάσει τη συμφωνία

«Μήνυμα Μεϊμαράκη» ότι η ελληνική Βουλή έχει την «ευρωπαϊκή πλειοψηφία» για να στηρίξει μια συμφωνία μετέφερε η αντιπροσωπεία της ΝΔ στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν. Παρών στη συνάντηση, που κράτησε 50 λεπτά, ήταν και ο Κωστής Χατζηδάκης.
«Μεταφέραμε το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκη ότι η ΝΔ είναι το βαθιά ευρωπαϊκό κόμμα που στήριξε την προοπτική της χώρας μέσα στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη και βεβαιώνει ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και ότι αυτή η Βουλή έχει την ευρωπαϊκή πλειοψηφία να στηρίξει μια συμφωνία», δήλωσε μετά τη συνάντηση η Ντόρα Μπακογιάννη προσθέτοντας: «Ελπίζω και εύχομαι η συμφωνία αυτή πράγματι να έρθει και οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης να είναι τέτοιες ώστε να μπορούν να οδηγήσουν στη λύση του προβλήματος και να μην πληρώσει ένας ολόκληρος λαός ερασιτεχνισμούς, ιδεοληψίες και εγωισμούς».

Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι μετέφεραν στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το μήνυμα ότι «οι θυσίες των Ελλήνων τα τελευταία πέντε χρόνια δεν πρέπει με κανένα τρόπο να πάνε χαμένες και πως η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και επιτυχία της Ευρώπης».

About totritomati