Home / Διεθνή / Μεξικό: Δύο πρώην πρόεδροι συγκρίνουν τον Τραμπ με τον Χίτλερ

Μεξικό: Δύο πρώην πρόεδροι συγκρίνουν τον Τραμπ με τον Χίτλερ

«Ρατσιστική ρητορική»

Μεξικό, Μεξικό

Η πολιτική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ, του επικρατέστερου διεκδικητή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, είναι «ρατσιστική» και θυμίζει τον Αδόλφο Χίτλερ, υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Αυτή η λογική της επιδοκιμασίας της ανωτερότητας της λευκής φυλής δεν στρέφεται απλώς εναντίον της μετανάστευσης. Δρα και μιλάει εναντίον μεταναστών που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος από το δικό του, είναι ειλικρινά ρατσιστικό και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το συναίσθημα όπως έκανε ο Χίτλερ στην εποχή του» είπε ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού.

Ο Τραμπ έχει κατηγορήσει το Μεξικό ότι στέλνει βιαστές και εμπόρους ναρκωτικών στην άλλη πλευρά των συνόρων του με τις ΗΠΑ και έχει διαμηνύσει πως θα αναγκάσει την μεξικανική κυβέρνηση να πληρώσει για να ανεγερθεί ένας φράκτης στα σύνορα.

Ανάλογη δήλωση έκανε πριν λίγες ημέρες και ο προκάτοχος του Καλδερόν, Βισέντε Φοξ. «Μου θυμίζει τον Χίτλερ» είπε ο Φοξ στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

About Kostas Athanasoulis