Home / Gossip / Μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι ηθοποιοί για να μπουν στο πετσί του ρόλου; Ποιοι είναι αυτοί που υπέβαλλαν τον εαυτό τους σε μαρτυρικές και επώδυνες καταστάσεις;

Μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι ηθοποιοί για να μπουν στο πετσί του ρόλου; Ποιοι είναι αυτοί που υπέβαλλαν τον εαυτό τους σε μαρτυρικές και επώδυνες καταστάσεις;

Πολλοί από τους πρωταγωνιστές μεγάλων κινηματογραφικών ταινιών χρειάστηκε στην πορεία της καριέρας τους να κάνουν ορισμένες υπερβάσεις για να αποδώσουν με ακρίβεια τον χαρακτήρα που έπρεπε να υποδυθούν. Κάποιοι από αυτούς όμως, πήγαιναν ένα βήμα παρακάτω, καθώς υπέβαλλαν τον εαυτό τους σε σχεδόν μαρτυρικές και επώδυνες καταστάσεις….
Η πιο γνωστή ίσως να είναι η θυσία του συγγραφέα του βιβλίου «Η φωλιά του κούκου» που συμμετείχε οικειοθελώς σε ψυχιατρικά πειράματα και έπειτα έγραψε το βιβλίο που έγινε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία με πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον. Το σίγουρο είναι πως βλέποντας ξανά μια από τις παρακάτω ταινίες ή μεμονωμένα τους πρωταγωνιστές, το κριτήριο μας θα είναι ίσως λίγο διαφορετικό!…

1. Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Ζούσε για αρκετό καιρό ως άτομο με εγκεφαλική παράλυση.

My_Left_Foot_Daniel_Day_Lewis

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «My left foot», που αφορούσε έναν άντρα που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση, θέλησε να παραμείνει ενεργά στην προσωπικότητα του ρόλου του. Έσπασε λοιπόν δυο πλευρά μέχρι να πετύχει σωστά την «καμπουριαστή» στάση του στην αναπηρική καρέκλα.
Κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων, επέλεγε να τρώει όπως θα έτρωγε ο χαρακτήρας που υποδυόταν, πολλές φορές ζητούσε να τον ταΐσουν. Ακόμα και όταν τον επισκέφτηκε ο ατζέντης του τον αντιμετώπισε ως Christy Brown, δημιουργώντας έντονη αμηχανία στο συνεργάτη του.

2. Χάλι Μπέρι: Ένα μήνα χωρίς μπάνιο και προσωπική υγιεινή.
jungle-fever-1991
Η γνωστή ηθοποιός -sex symbol- έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή της, το 1991 πως επέλεξε να μείνει ένα μήνα χωρίς να κάνει μπάνιο, παραμελώντας εντελώς την εξωτερική της εμφάνιση και υγιεινή.
Υποδυόταν μια γυναίκα εθισμένη στα ναρκωτικά η οποία ήταν εντελώς αφημένη. Δεν την πλησίαζαν, αλλά κυρίως δεν την αγκάλιαζαν οι υπόλοιποι ηθοποιοί όπως είπε για…ευνόητους λόγους.
Η ταινία Jungle Fever ήταν για εκείνη μια ταινία σταθμός και ένα σχολείο για τη μετέπειτα εξέλιξη της στην υποκριτική.

3. Νάταλι Πόρτμαν: Εξαντλητική δίαιτα και επίπονη εξάσκηση

black_swan

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Black Swan» πήρε πολύ σοβαρά αυτόν το ρόλο.
Χρειάστηκε να κάνει για ένα χρόνο εξαντλητικά μαθήματα μπαλέτου για πολλές ώρες καθημερινά.
Η κίνηση της που έπρεπε να θυμίζει έναν ανάλαφρο κύκνο ήταν δύσκολο να επιτευχθεί αλλά όχι ακατόρθωτο.
Η αυστηρή της δίαιτα της επέτρεπε να καταναλώνει μόλις 1200 θερμίδες την ημέρα.
Ήταν αποφασισμένη και τελικά τα κατάφερε.

4. Νίκολας Κέιτζ: Αφαίρεσε δύο δόντια χωρίς αναισθησία
Nicolas-Cage-in-bandages-Birdy
Ο Νίκολας Κέιτζ δεν δίστασε να αφαιρέσει δυο δόντια χωρίς αναισθησία για την ταινία «Birdy» γιατί όπως είπε ο χαρακτήρας που επρόκειτο να υποδυθεί δεν θα το έκανε ποτέ.

5. Άντριεν Μπρόντι: Απομονώθηκε, πούλησε το σπίτι του και χώρισε την επί χρόνια αγαπημένη του.

The pianist
Ο Άντριεν Μπρόντι ήταν τόσο αφοσιωμένος στο ρόλο του ως Wladyslaw Szpilman στην ταινία «The Pianist» που άφησε τον ρόλο να επηρεάσει την προσωπική του ζωή.

Υποδυόταν έναν Εβραίο επιζήσαντα από το Ολοκαύτωμα που έχασε τα πάντα και έμεινε ολομόναχος εξαιτίας των Ναζί. Έτσι, για να προετοιμαστεί κατάλληλα έπρεπε να μάθει πως είναι να χάνεις τα πάντα.
Πούλησε το αυτοκίνητο, το σπίτι, το κινητό του και αποσύρθηκε από τις κοσμικές του εμφανίσεις. Το κυριότερο όμως ήταν ότι χώρισε την επί χρόνια αγαπημένη του για να μπορεί να πονάει και να κλαίει αληθινά στην ταινία. Όλες αυτές οι θυσίες του εξασφάλισαν το πολυπόθητο βραβείο της Ακαδημίας των Όσκαρ!

6. Χιθ Λέτζερ: Απομόνωση

HEATH LEDGER
Ο Χιθ Λέτζερ ήταν αποφασισμένος να επισκιάσει ως Τζόκερ, τον Κρίστιαν Μπέιλ, πρωταγωνιστή της ταινίας «The Dark Knight».
Λίγο πριν την έναρξη των γυρισμάτων το 2008, κλείστηκε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου για έξι εβδομάδες μελετώντας αποκλειστικά το ρόλο του. Δεν έβγαινε ούτε για ένα λεπτό.
Η πρώτη του έξοδος ήταν την πρώτη μέρα των γυρισμάτων. Κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ, αλλά έχασε πρόωρα και άδοξα τη ζωή του πριν την επίσημη προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους από υπερβολική δόση ναρκωτικών.
Οι φήμες εκείνο τον καιρό ήθελαν τον Λέτζερ σε κακή ψυχολογική και νοητική κατάσταση εξαιτίας αυτού του εγκλεισμού για τις ανάγκες του ρόλου

ΠΗΓΗ: mixanitouxronou.gr

About maryav