Home / Αστεία / Λάθη σε ταινίες του Hollywood

Λάθη σε ταινίες του Hollywood

Οι ταινίες του Hollywood μπορεί να αποτελούν τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές, με εκατοντάδες ανθρώπων να δουλεύουν για την τελειοποίηση κάθε φιλμ. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως είναι αλάνθαστες.

Μερικές απρόσεκτες κινήσεις στο μοντάζ έχουν οδηγήσει σε σπαρταριστά στιγμιότυπα λαθών όπως η ύπαρξη ενός κάμερα-μαν στη σκηνή ή χρήση μοντέρνων συσκευών σε ταινίες εποχής.
Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά λάθη σε ταινίες:

Συνήθεις Ύποπτοι
Το αεροπλάνο που απογειώνεται στο πρώτο πλάνο διαθέτει τέσσερις κινητήρες ενώ στο αμέσως επόμενο οι δύο από αυτούς «εξαφανίζονται».

Στη σκηνή αυτή ο ηθοποιός πυροβολεί το παρμπρίζ του αυτοκινήτου στο κέντρο και στην επόμενη σκηνή η τρύπα που προκάλεσε «μετακινείται».

Τιτανικός
Στη σκηνή που η Rose προσπαθεί να ελευθερώσει τον Jack, φαίνεται να χτυπάει με ένα τσεκούρι τις χειροπέδες του αλλά στην πραγματικότητα του… «κόβει» τα χέρια.

Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος
Στην μεγάλη τραπεζαρία του Hogwarts ο Χάρι στην κάθεται στη δεξιά πλευρά του πλάνου. Μόλις όμως αυτό αλλάξει, ο Χάρι ως «δια μαγείας» έχει αλλάξει θέση και έχει περάσει στην απέναντι μεριά του τραπεζιού.

Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά
Όταν η ξανθιά χαίτη του Λούσιους Μαλφόυ ανεμίζει λίγο προς τα πίσω, όλοι μπορούν να δουν τα πραγματικά του μαλλιά να διαχωρίζονται από την περούκα.

Στην ίδια ταινία, όταν ο καθηγητής Σνέιπ σηκώνει τον Μαλφόυ από το πάτωμα, ένας κάμερα- μαν φαίνεται πεντακάθαρα ανάμεσα στο πλήθος.


Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα

Ο Χάρι βλέπει έναν εφιάλτη στον ύπνο του και μόλις ξυπνά έχει… αλλάξει μπλούζα.

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά
Η ουλή που έχει στο πρόσωπό του ο Φρόντο αλλάζει μεριά.

Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού
Στη σκηνή που ο Τζακ Σπάροου φωνάζει στο πλήρωμά του, ένας «άσχετος» άνδρας έχει ξεχαστεί στο σετ. Η αμφίεσή του το μαρτυρά αυτό.

Pretty Woman
Η Julia Roberts τη μία στιγμή φαίνεται να τρώει κρουασάν ενώ την αμέσως επόμενη αυτό μετατρέπεται σε τηγανίτα.

Bourne Identity (Χωρίς Ταυτότητα)
Ενώ ο Bourne φιλά την «κρατούμενή» του για πρώτη φορά, το ρολόι του «κάνει βόλτες» μεταξύ των χεριών του.

Κωδικός: Swordfish
Ο Hugh Jackman έχει αμάξι του οποίου τα καθίσματα μετακινούν τα μαξιλάρια τους από μόνα τους.

Star Wars
Από τα πιο κλασσικά στιγμιότυπα λαθών. Ο στρατιώτης Stormtrooper της εικόνας φαίνεται ξεκάθαρα πως πρέπει να πόνεσε λίγο ενώ γύριζε αυτή τη σκηνή, πράγμα που δεν έχει συνέχεια στο επόμενο κινηματογραφικό καρέ καθώς ο στρατιώτης προχωράει κανονικά!

Terminator 2: Ημέρα της Κρίσης
Το κεφάλι που πάει να πυροβολήσει ο νυν Κυβερνήτης Άρνολντ φαίνεται πως εκρήγνυται πολύ πριν πατήσει καν τη σκανδάλη.

Terminator 3: Rise Of the Machines
Το μικρό αεροπλάνο που βλέπουμε να απογειώνεται είναι στην πραγματικότητα άλλο από αυτό που όντως πέταξε.

Ο Μονομάχος
Τα άρματα στη Ρωμαϊκή εποχή φαίνεται πως ήταν λίγο πιο «αναβαθμισμένα» απ’ όσο νομίζαμε αφού στην ταινία έχουν μέχρι και… μπουκάλα nitro.

Η Συμμορία των 11
Ο Μπραντ Πιτ εξασκεί μερικές από τις ταχυδακτυλουργικές του τεχνικές μετατρέποντας το ποτήρι που κρατά σε πιάτο με φρούτα μέσα σε μια στιγμή.

About m bonsu