Home / Ειδήσεις / Κύπρος Νικολαΐδης σε ΣΚΑΪ: «Νιώθω υπερήφανος που είμαι Έλληνας» – Το αφιέρωμα του Netflix

Κύπρος Νικολαΐδης σε ΣΚΑΪ: «Νιώθω υπερήφανος που είμαι Έλληνας» – Το αφιέρωμα του Netflix

Ο ένας εκ των τεσσάρων χειρουργών που επέλεξε το Netflix για την πρωτοποριακή σειρά «The Surgeon’s Cut» είναι Έλληνας Κύπριος, όπως ο ίδιος δηλώνει, γεννημένος στην Πάφο, και τα τελευταία 50 χρόνια ζει στο Λονδίνο. 

Παγκοσμίου φήμης, ο Κύπρος Νικολαΐδης που με τις καινοτόμες μεθόδους του έχει σημαδέψει την εμβρυϊκή ιατρική, μιλά αποκλειστικά στην Κορίνα Γεωργίου και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο Παρέα» για το αφιέρωμα του Netflix στα επιστημονικά του επιτεύγματα κι εξομολογείται τα συναισθήματά του όταν οι γονείς των οποίων τα παιδιά σώζει τον αποκαλούν «Θεό». 

Είναι ο «πατέρας» της αυχενικής διαφάνειας, η οποία εντοπίζει το σύνδρομο Down στην 12η εβδομάδα κύησης αλλά και της ενδοσκοπικής επέμβασης laser, την οποία χρησιμοποιεί για να καυτηριάσει τα αιμοφόρα αγγεία που μοιράζονται μονοχοριακά δίδυμα κατά την κύηση και χάρη στην οποία σώζονται καθημερινά χιλιάδες παιδιά και μητέρες. 

Δημιουργός του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Εμβρυϊκής Ιατρικής στο Λονδίνο και θεμελιωτής του Διπλώματος Εμβρυϊκής Ιατρικής, ο διορατικός και πολυπράγμων Κύπρος Νικολαΐδης, έχει αφιερώσει τη ζωή του στην επιστήμη του, επεμβαίνοντας στη ζωή πριν καν ακόμη αυτή υπάρξει. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr