Home / Ειδήσεις / Κωνσταντοπούλου: Αναλαμβάνω τη θεσμική μου ευθύνη δηλώνοντας «παρούσα»

Κωνσταντοπούλου: Αναλαμβάνω τη θεσμική μου ευθύνη δηλώνοντας «παρούσα»

Τον πρωθυπουργό τον τιμώ και θα τον τιμώ. Είναι όμως θεσμική μου ευθύνη να μην κλείσω τα μάτια και να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω τον εκβιασμό. Τη θεσμική μου ευθύνη απέναντι στην ιστορία αναλαμβάνω δηλώνοντας «παρούσα», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι σε τέτοιες στιγμές οφείλουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα τις αποφάσεις που βγαίνουν από υπαρξιακή δοκιμασία να τις ευτελίζει ή να τις χρησιμοποιεί για πολιτική κατανάλωση.

«Όλοι κρινόμαστε και θα κριθούμε από τη στάση και τις αποφάσεις μας, από τα ναι και τα όχι μας», είπε.

Η πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι η κυβέρνηση εδώ και πέντε μήνες δίνει άνιση μάχη, σε μία Ευρώπη που έχει προδώσει τους καταστατικούς της σκοπούς.

Ο ελληνικός λαός -δήλωσε- εμπιστεύθηκε στην κυβέρνηση την απαλλαγή του από τα δεσμά του μνημονίου που επιβλήθηκε στην κοινωνία με πρόσχημα το χρέος, ένα χρέος μη βιώσιμο, που δημιουργήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με συμβάσεις διαπλοκής.

Η ίδια κατηγόρησε τη Γερμανία ότι συμπεριφέρεται σαν να της χρωστάει η ιστορία και ο ελληνικός λαός, προωθώντας μια πολιτική που συνιστά έγκλημα.

Η περιαγωγή του λαού και της κυβέρνησης σε συνθήκες ασφυξίας και απειλής βίαιης χρεοκοπίας συνιστά ευθεία παραβίαση όλων των συνθηκών προστασίας των δικαιωμάτων, είπε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε επίσης τους δανειστές ότι εκβιάζουν την κυβέρνηση, ενεργούν δόλια ενώ γνώριζαν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο.

Ο ελληνικός λαός -συμπλήρωσε- είπε ένα γενναίο και περήφανο, ιστορικό όχι στα μνημόνια της υποτέλειας, στα τελεσίγραφα, σε νέα μέτρα εξαθλίωσης. Αυτό το όχι οι δανειστές επιμένουν να το μετατρέψουν σε ναι.

Αυτό το όχι του λαού υπερβαίνει όλους. Η κυβέρνηση σήμερα εκβιάζεται για να συναινέσει σε εκείνα που δεν την εκβιάζουν, δεν την εκπροσωπούν.

Και η κ. Κωνσταντοπούλου κατέληξε: Τιμώ και θα τιμώ πάντα τον πρωθυπουργό. Θεωρώ θεσμική ευθύνη να μην κλείσω τα μάτια και να μην προσποιηθώ ότι δεν καταλαβαίνω τον εκβιασμό. Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα να το ψηφίσω και να το νομιμοποιήσω.Τη θεσμική μου ευθύνη απέναντι στην ιστορία αναλαμβάνω δηλώνοντας «παρούσα».
Κατά της τοποθέτησης της κ. Κωνσταντοπούλου έβαλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για παραλήρημα εναντίον της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, που δεν έχει επαφή με τη θεσμική πραγματικότητα και τον ρόλο της.

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500011704#ref=latestarticles

About basilis progressive