Home / Ειδήσεις / Κυπριακό: Προοπτική επίλυσης ως το τέλος του 2016

Κυπριακό: Προοπτική επίλυσης ως το τέλος του 2016

Μετά τη τριμερή σύσκεψη στη Νέα Υόρκη

«Χαιρετίζω θερμά την κοινή δέσμευση των δύο ηγετών να εντείνουν τις προσπάθειές ακόμη περισσότερο και τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν την προσπάθεια», δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπάν Κι Μουν στη σύντομη δήλωσή του μετά την τριμερή συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τόνισε ότι η προοπτική της επίλυσης του Κυπριακού ως το τέλος του 2016 παραμένει στην εξίσωση, ωστόσο δεν έθεσε οδικό χάρτη και μίλησε μόνο για εντατικοποίηση της διαδικασίας.

«Συζητήσαμε» είπε «την κατάσταση που επικρατεί στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις. Χαιρετίζω θερμά την κοινή δέσμευση των δύο ηγετών να εντείνουν τις προσπάθειές ακόμη περισσότερο και τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν την προσπάθεια. Με πληροφόρησαν ότι προτίθενται να συνεχίσουν εντατικές διαπραγματεύσεις μετά την επιστροφή τους στη Κύπρο και τους ενθαρρύνω να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτή την ευκαιρία. Μου ζήτησαν να εντείνω την προσωπική μου εμπλοκή. Ο χρόνος είναι πολύτιμος», δήλωσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Ικανοποιημένος ο Αναστασιάδης

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη δηλώνει ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Σε μήνυμα στο λογαριασμό του στο  twitter  έγραψε: «Οι προσπάθειες μας για λύση συνεχίζονται με την ίδια αποφασιστικότητα».

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis